Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Након најаве да ће гласати против уступања нишког аеродрома, одборницу Јединствене Србије икључују из странке

rssBookmark and Share

Ниш 13.04.2018. Јужна Србија Инфо, Данас

Јелена Ђорђевић, одборница Јединствене Србије, која је чланица владајуће коалиције у Нишу коју преводи СНС, рекла је јуче за лист Данас, да ће на предстојећој седници Скупштине града гласати против одлуке да се нишки аеродром „Константин Велики“ бесплатно уступи држави, упркос притисцима које трпи због таквог става.

Фото: Јужна Србија архива
Фото: Јужна Србија архива

Након њеног јавног иступа за лист Данас, истог дана је стигло саопштење из ГрО Једниствене Србије у Нишу о иницијативи за покретање поступка за њено искључење из странке.

Одборницка група Јединствена Србија-Руска странка дана 12.4.2018.године донела је одлуку да се Јелена Ђорђевић, одборник ЈС искључи из одборничке групе уз истовремени захтев централаним органима странке да се хитно покрене поступак за њено искључење.

Јелена Ђорђевић је пре доласка у ЈС била члан и одборник политичке странке Двери а пре тога политичке странке СДПС, тако да не изненадјује чињеница брзе промене политичког става господје Ђорђевић. Градски одбор Јединствене Србије Ниш је мишљења да је за Аеродром Константин Велики у Нишу боље пређе у власништво државе тако да је из тог разлога донета оваква данашња одлука.

С поштовањем, ГО Јединствене Србије Ниш

Текст у листу Данас

– Одлука да се нишки аеродром преда на управљање држави није у интересу Ниша и грађана Ниша и ја за такву одлуку не могу да гласам јер сам као одборница дужна да у први план стављам општи, а не страначки или појединачни интерес. Немам информације да ли још неко из владајуће коалиције дели мој став, тако да то не могу да прогнозирам, али на свачијој савести да одлучи да ли ће гласати у јавном интересу, или онако како им је речено из СНС-а- рекла је она за Данас.

Ђорђевић је казала да је на на сваком градском одборнику „велика одговорност“ , тим пре што свако од њих „мора да погледа своје суграђане у очи“. Она је казала да би „волела да и остали одборници из владајуће коалиције следе њен пример“ , оцењујући да би расписивање референдума, на којем би се чуо глас грађана Ниша, било добро решење. Додала је да „трпи личне притиске, али да за сада не жели да говори о томе“.

Она је за сада једини одборник скупштинске већине који је јавно саопштио да ће гласати против одлуке Градског већа да се оснивачка права и имовина нишког аеродрома бесплатно уступе Републици, која је донета на препоруку Владе Србије. Према непотврђеним информацијама, спорни би могли бити и одборници СРС, којима је председник те странке Војислав Шешељ наводно наложио да гласају против бесплатног уступања нишког аеродрома држави „и по цену опстанка коалиције“.

Седница Скупштине била је заказана за 10. април, али је након грађанских протеста и негативне реакције дела јавности одложена до даљњег. Према незваничним информацијама, пре њеног одржавања Ниш ће посетити председник Србије и СНС-а Александар Вучић, како би између осталог убедио владајућу коалицију, грађане и јавност да је бесплатна предаја аеродрома држави у интересу грађана Ниша.

Скупштина града Ниша, иначе, има 61 одборника, од којих коалиција око СНС-а  има 21, коалиција око СПС-а у којој је и Јединствена Србија- седам, коалиција око Покрета социјалиста- шест, а радикали- пет мандата. Остали мандате припадају опозицији, која је јединствена у ставу да ће гласати против одлуке о поклањању нишког аеродрома држави.

З.М.

Коментара: 0


#   Ниш   Александар Вучић   аеродром   Војислав Шешељ   председник Србије   Скупштина града Ниша   политичке странке   Градски одбор   Лист Данас   Скупштина града   Јединствена Србија   Јелена Ђорђевић   Руска странка
@avucic @predsednikSRS @OnlineDanas @JS_domacinski @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима