Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nakon najave da će glasati protiv ustupanja niškog aerodroma, odbornicu Jedinstvene Srbije iključuju iz stranke

rssBookmark and Share

Niš 13.04.2018. Južna Srbija Info, Danas

Jelena Đorđević, odbornica Jedinstvene Srbije, koja je članica vladajuće koalicije u Nišu koju prevodi SNS, rekla je juče za list Danas, da će na predstojećoj sednici Skupštine grada glasati protiv odluke da se niški aerodrom „Konstantin Veliki“ besplatno ustupi državi, uprkos pritiscima koje trpi zbog takvog stava.

Foto: Južna Srbija arhiva
Foto: Južna Srbija arhiva

Nakon njenog javnog istupa za list Danas, istog dana je stiglo saopštenje iz GrO Jednistvene Srbije u Nišu o inicijativi za pokretanje postupka za njeno isključenje iz stranke.

Odbornicka grupa Jedinstvena Srbija-Ruska stranka dana 12.4.2018.godine donela je odluku da se Jelena Đorđević, odbornik JS isključi iz odborničke grupe uz istovremeni zahtev centralanim organima stranke da se hitno pokrene postupak za njeno isključenje.

Jelena Đorđević je pre dolaska u JS bila član i odbornik političke stranke Dveri a pre toga političke stranke SDPS, tako da ne iznenadjuje činjenica brze promene političkog stava gospodje Đorđević. Gradski odbor Jedinstvene Srbije Niš je mišljenja da je za Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu bolje pređe u vlasništvo države tako da je iz tog razloga doneta ovakva današnja odluka.

S poštovanjem, GO Jedinstvene Srbije Niš

Tekst u listu Danas

– Odluka da se niški aerodrom preda na upravljanje državi nije u interesu Niša i građana Niša i ja za takvu odluku ne mogu da glasam jer sam kao odbornica dužna da u prvi plan stavljam opšti, a ne stranački ili pojedinačni interes. Nemam informacije da li još neko iz vladajuće koalicije deli moj stav, tako da to ne mogu da prognoziram, ali na svačijoj savesti da odluči da li će glasati u javnom interesu, ili onako kako im je rečeno iz SNS-a- rekla je ona za Danas.

Đorđević je kazala da je na na svakom gradskom odborniku „velika odgovornost“ , tim pre što svako od njih „mora da pogleda svoje sugrađane u oči“. Ona je kazala da bi „volela da i ostali odbornici iz vladajuće koalicije slede njen primer“ , ocenjujući da bi raspisivanje referenduma, na kojem bi se čuo glas građana Niša, bilo dobro rešenje. Dodala je da „trpi lične pritiske, ali da za sada ne želi da govori o tome“.

Ona je za sada jedini odbornik skupštinske većine koji je javno saopštio da će glasati protiv odluke Gradskog veća da se osnivačka prava i imovina niškog aerodroma besplatno ustupe Republici, koja je doneta na preporuku Vlade Srbije. Prema nepotvrđenim informacijama, sporni bi mogli biti i odbornici SRS, kojima je predsednik te stranke Vojislav Šešelj navodno naložio da glasaju protiv besplatnog ustupanja niškog aerodroma državi „i po cenu opstanka koalicije“.

Sednica Skupštine bila je zakazana za 10. april, ali je nakon građanskih protesta i negativne reakcije dela javnosti odložena do daljnjeg. Prema nezvaničnim informacijama, pre njenog održavanja Niš će posetiti predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, kako bi između ostalog ubedio vladajuću koaliciju, građane i javnost da je besplatna predaja aerodroma državi u interesu građana Niša.

Skupština grada Niša, inače, ima 61 odbornika, od kojih koalicija oko SNS-a  ima 21, koalicija oko SPS-a u kojoj je i Jedinstvena Srbija- sedam, koalicija oko Pokreta socijalista- šest, a radikali- pet mandata. Ostali mandate pripadaju opoziciji, koja je jedinstvena u stavu da će glasati protiv odluke o poklanjanju niškog aerodroma državi.

Z.M.

Komentara: 0


#   Niš   Aleksandar Vučić   aerodrom   Vojislav Šešelj   predsednik Srbije   Skupština grada Niša   političke stranke   Gradski odbor   List Danas   Skupština grada   Jedinstvena Srbija   Jelena Đorđević   Ruska stranka
@avucic @predsednikSRS @OnlineDanas @JS_domacinski @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima