Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Напокон проговорио - Посланик ПУПС-а за 2 године у Скупштини рекао само: Овде је промаја!

rssBookmark and Share

01.11.2015. Курир

Мирољуб Станковић неприметан је на заседањима, а камере су га забележиле једино кад је устао да се побуни због вентилације.

Напокон проговорио - Посланик ПУПС-а за 2 године у Скупштини рекао само: Овде је промаја!

Мирољуб Станковић, посланик ПУПС из Ниша, за скоро две године у Скупштини Србије јавио се за реч само једном и то да би се пожалио да у скупштинској сали „нешто хладно дува“.

Човек се пожалио на услове рада и промају током расправе о републичком буџету. Станковић је пре годину дана тврдио да у парламенту никад није говорио јер му је „тешко да дође до речи“. Сада за Курир каже да не жели тек реда ради да се јавља.

"Ако је већ све речено, онда нема разлога ни да се јављам. Што бих се ја јављао и све понављао и мотао исто", вели Станковић.

Заслужујем плату

На питање шта дува у скупштинској сали, пупсовац каже да је у питању лош вентилациони систем.

"Стварно је ту хладно. Нека промаја, шта ли дува. Ми смо се жалили и послали смо захтев, а одговор стручних лица је да трпимо, или да променимо места", објашњава Станковић.

Он је додао да ће се највероватније договорити да промене места да не би било да се само ПУПС буни.

"Испада да никоме другом не смета. И ови млађи то осећају него због партијске дисциплине ћуте."

Подсећамо, он је гостујући у емисији „15 минута“ изјавио „да у потпуности заслужује велику плату народног посланика и то образлаже својим активностима у скупштинским одборима“.

Не морају сви да причају

Међутим, на констатацију новинара да је одбор чији је члан последњих годину дана имао само седам седница, он је казао да се посланичка плата зарађује и на други начин.

"Сматрам да зарадим плату јер сам присутан и бар дајем кворум, гласам за законе и не мора свих 250 посланика да говори у Скупштини", рекао је он, а на питање да ли то што прима више новца од премијера и председника државе значи да он више ради од њих, Станковић је кратко одговорио: „Више.“

Ипак, касније је казао да се нашалио тим одговором.

Месечно 140.000 динара
ПРИМА ВИШЕ ОД ВУЧИЋА

Према подацима које је пријавио Агенцији за борбу против корупције, Станковић поседује двособан стан, саградио је кућу с окућницом, а има и шуму, као и њиву од 110 ари. Из буџета прими 140.000 динара - као посланик 98.000 динара и још 42.000 динара пензије. Поређења ради, премијер Вучић прима 124.935 динара.


#   посланик   ПУПС   Скупштина Србије     Мирољуб Станковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима