Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Насукани Брзи Брод

rssBookmark and Share

Медијана градска општина 19.03.2012. Аutor : Ldp |

Удаљено само пар километара од центра града, насеље Брзи Брод нема неке од елементарних услова за живот и рад. Свакодневни проблем становника Брзог Брода јесте непостојање апотеке и обданишта у овом насељу.

Насукани Брзи Брод

Ово насеље које припада општини Медијана са преко 10.000 становника дели судбину сличних насеља у Нишу. Душица Ранђеловић из ОО ЛДП Медијана истиче да у центру насеља постоји објекат од око 150 метара квадратних који је запуштен и тренутно ничему не служи, а да, с друге стране, најближе обданисте где родитељи воде своју децу је у насељу Дуваниште. Ранђеловишева тражи одговор на питање зашто напуштени простор није искоришћен у бољу сврху.

-Становници Брзог Брода немају ни једну апотеку у којој би могли да узимају лекове на рецепт, иако постоји амбуланта коју они користе. Неким становницима најближа апотека је удаљена чак два километра. Да ли постоји могућност да општина Медијана оформи услужни центар за грађане овог дела општине и тако обједини потребе здравствених услуга? Сви знамо да у време ових економских криза није лако изградити нове објекте или путеве, али зашто наша општинска и градска власт не искористе већ постојеће којима је потребно минимално реновирање и брзо стављање у функцију. - рекао је Стефан Миленковић, члан ОО Медијана.

Синиша Гроздановић истакао је да тврдње неких градских званичника да је у Брзом Броду много тога урађено у претходне четири године једноставно нису тачне, а то доказује и чињенично стање на терену. Он се нада да Брзи Брод неће више бити само насукани брод, већ насеље које иде у корак са највећом градском општином чији је и део.


#   Медијана градска општина   Брзи Брод   градска власт   Стефан Миленковић   услужни центар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима