Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од депоније направили рај: Отворени нови, модерени спортски терени у Брзом Броду

rssBookmark and Share

Ниш 15.10.2019. Јужна Србија Инфо

Утакмицом у баскету између екипа Градске општине Медијана и Удружења грађана „Пријатељи Брзог Брода“ отворен је нови терен за баскет у овом нишком насељу, урађен по најсавременијим ФИБА-а стандардима.

Од депоније направили рај: Отворени нови, модерени спортски терени у Брзом Броду

Утакмицом у баскету између екипа ГО Медијана и Удружења грађана „Пријатељи Брзог Брода“  отворен је нови терен за баскет у овом нишком насељу, урађен по најсавременијим ФИБА-а стандардима. 

Са 16:10 победу су однели „Пријатељи Брзог Брода“. Прво бацање на кош извео је председник Градске општине Медијана Небојша Коцић, који је и играо за екипу општине.

-Грађани увек треба и да побеђују, па је и овог пута боља била екипа из Брзог Брода. Да није било њих као сарадника тешко да би читав овај посао довели до краја. Ово је највећа инвестиција Градске општине Медијана у комуналну инфраструктуру и опремање спортских терена у последње три године. Насеље Брзи Брод пример је сарадње локалне самоуправе и грађана, и зато резултати нису изостали. Средства су уложена у уређење терена за мали фудбал са вештачком травом, комунално опремање простора са седам вењака, соларним дрветом и паметном клупом, стазама и подземним контејнером, нагласио је Коцић и напоменуо да простор садржи и дечији мобилијар и теретану на отвореном и да је комплетна површина парка крај Нишаве покривена подземним системом за наводњавање.

Коцић је навео, да ће опремање овог дела ГО Медијана бити настављено у наредном периоду, али да ниједан део највеће нишке општине неће бити занемарен.4

У парку крај Нишаве у насељу Брзи Брод постављена је расвета на свим теренима, као и шеталишној зони, и цео је оплемењен различитим врстама зеленила. Посебну атрактивност трибинама и игралишту даје њихов изглед у бојама српске заставе. Представници Удружења „Пријатељи Брзог Брода“ кажу да су од простора затрпаног смећем и зараслог у коров направили прави рај - место за спорт и дружење, пре свега најмлађих становника овог насеља. 

Захваљују општини која је имала слуха за захтеве и потребе њихових комшија и кажу да ће и убудуће сарађивати како би ово место добило нови вртић и преко потребну амбуланту.


#   Ниш   Медијана градска општина   Брзи Брод   спортски терен   Небојша Коцић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима