Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Непримерене речи на друштвеним мрежама, позиви на "линч" са обе стране: Одбрана државе и патриотизам, лични ставови или политика?

rssBookmark and Share

Ниш 15.01.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Ниш "потреса" најновија афера расправе "без длаке на језику", заменика градоначелника Милоша Банђура и Сене Тодоровић.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

И баш за време празника, духа мира и праштања, политика и дневна расправа на друштвеним мрежама се више него икада преселила у наше паметне справе и домове.

Само пар дана. након што је Жељко Веселиновић, функционер "Савеза за Србију" и одборник у СГ Београда, иначе шире познат по својим експлицитним изјавама, оптужен у јавности да је "женомрзац", упутио јавно непримерене речи удовици Оливера Ивановића, нишки случај заменика градоначелника Милоша Банђура и његова расправа на друштвеној мрежи "Твитер" са Сеном Тодоровић, независном новинарком из Београда, је задобио велику пажњу јавности до тих размера, да је локални "Савез за Србију", затражио његову оставку?!

Сасвим "обична" српска расправа неистомишљеника на друштвеним мрежама о доласку председника Путина у Србију и о томе, ко и на који начин ораганизује групни одлазак у Београд том приликом, претворила се у личну преписку и оштре речи са обе стране уз политичко суфлирање "твитер арене", не бирајући речи и ваљаност информација.

Банђур је од стране дела јавности, "оптужен", након серије својих твитер одговора, са непримерених епитетима "ћ.., б.. и к..", за шовинистичко понашање према женама.

Са друге стране, његова твитер сагворница му није остала дужна, алудирајући на његово косовско (косоварско) порекло и функцију (честе увредљиве оптужбе на рачун избеглих са КиМ), коју сада обаља у Нишу и његову зависност од власти?

У кратком разговору за портал Јужна Србија Инфо, заменик градоначелника Ниша, Милош Банђур, је рекао, да је све објашњено у њгововим одгвоворима на Твитеру, и да неће давати званичне изјаве.

Тему смо начели, али текст завршили нисмо...

Заинтерсовани могу прочитати целу расправу ова два актера, на друштвеној мрежи Твитер.

Остаје апел, за све актере у овом и свим другим случајевима да поштују туђе мишљење и ставове, бранећи своје, али без увреда и непримерених речи.


#   Ниш   Београд   Јужна Србија регион   Јужна Србија Инфо   Дарко Булатовић   Милош Банђур   политика   Твитер   Савез за Србију   Сена Тодоровић
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @Milos_Bandjur @Twitter @SavezZaSRB @SenaTodorovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима