Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Neprimerene reči na društvenim mrežama, pozivi na "linč" sa obe strane: Odbrana države i patriotizam, lični stavovi ili politika?

rssBookmark and Share

Niš 15.01.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Niš "potresa" najnovija afera rasprave "bez dlake na jeziku", zamenika gradonačelnika Miloša Banđura i Sene Todorović.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

I baš za vreme praznika, duha mira i praštanja, politika i dnevna rasprava na društvenim mrežama se više nego ikada preselila u naše pametne sprave i domove.

Samo par dana. nakon što je Željko Veselinović, funkcioner "Saveza za Srbiju" i odbornik u SG Beograda, inače šire poznat po svojim eksplicitnim izjavama, optužen u javnosti da je "ženomrzac", uputio javno neprimerene reči udovici Olivera Ivanovića, niški slučaj zamenika gradonačelnika Miloša Banđura i njegova rasprava na društvenoj mreži "Tviter" sa Senom Todorović, nezavisnom novinarkom iz Beograda, je zadobio veliku pažnju javnosti do tih razmera, da je lokalni "Savez za Srbiju", zatražio njegovu ostavku?!

Sasvim "obična" srpska rasprava neistomišljenika na društvenim mrežama o dolasku predsednika Putina u Srbiju i o tome, ko i na koji način oraganizuje grupni odlazak u Beograd tom prilikom, pretvorila se u ličnu prepisku i oštre reči sa obe strane uz političko sufliranje "tviter arene", ne birajući reči i valjanost informacija.

Banđur je od strane dela javnosti, "optužen", nakon serije svojih tviter odgovora, sa neprimerenih epitetima "ć.., b.. i k..", za šovinističko ponašanje prema ženama.

Sa druge strane, njegova tviter sagvornica mu nije ostala dužna, aludirajući na njegovo kosovsko (kosovarsko) poreklo i funkciju (česte uvredljive optužbe na račun izbeglih sa KiM), koju sada obalja u Nišu i njegovu zavisnost od vlasti?

U kratkom razgovoru za portal Južna Srbija Info, zamenik gradonačelnika Niša, Miloš Banđur, je rekao, da je sve objašnjeno u njgovovim odgvovorima na Tviteru, i da neće davati zvanične izjave.

Temu smo načeli, ali tekst završili nismo...

Zaintersovani mogu pročitati celu raspravu ova dva aktera, na društvenoj mreži Tviter.

Ostaje apel, za sve aktere u ovom i svim drugim slučajevima da poštuju tuđe mišljenje i stavove, braneći svoje, ali bez uvreda i neprimerenih reči.

Komentara: 0


#   Niš   Beograd   Južna Srbija region   Južna Srbija Info   Darko Bulatović   Miloš Banđur   politika   Tviter   Savez za Srbiju   Sena Todorović
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @Milos_Bandjur @Twitter @SavezZaSRB @SenaTodorovic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima