Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: ДС није запошљавао преко везе

rssBookmark and Share

18.08.2012. Autor : Agencija TANJUG

Председник ГО ДС Милош Симоновић каже да та странка не стоји иза запошљавања појединих људи у периоду од 6. маја до 20. јула у јавним нишким предузећима.

Ниш: ДС није запошљавао преко везе

Јуче је нови градоначелник Ниша Зоран Перишић рекао да је у јавним предузећима у поменутом периоду "примљено на десетине нових радника по чистој партијској основи".

"ДС не стоји иза запошљавања људи међу којима су неки били и на функцијама, а такво запошљавање не подржавам ни ја лично и против тога сам", казао је Симоновић Танјугу.

Симоновић је рекао да је актуелни градоначелник Перишић затражио информацију о страначком запошљавању и да он очекује да таква информација буде објављена.

"Та информација могла би да покаже да је много више запослено у неким другим јавним предузећима у којима директори нису из ДС", рекао је Симоновић.

Он је напоменуо да сада постоји оптужба о запошљавању страначких људи у Јавно-комуналном предузећу "Наисус" (водовод), а чији је директор из ДС-а. "Таква врста запошљавања је лична одговорност директора водовода и понављам да ја то не подржавам нити иза тога стоји ДС", казао је Симоновић.

Претходну власт у Нишу чинила је коалиција ДС, СПС-ПУПС-ЈС и УРС, а садашњу СНС, СПС-ПУПС-ЈС и УРС.

Председник УРС-а у Нишу Бранислав Јовановић казао је да у јавним предузећима и установама на чијем челу су били кадрови из тог савеза ради сада мање људи него раније, осим у Установи "Пчелица" која је попуњавала радна места после отварања три нова обданишта.

"Неоправдано нас је био глас да без наше књижице нико није могао да се запосли", рекао је Јовановић за Танјуг.

Он је додао да ће овај период јасно показати ко ради а ко само прича и "ко је заправо лицемер".

Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Нишу Славољуб Влајковић рекао је да нико од њихових кадрова није запослен и да та партија осуђује страначко запосљавање.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић (СНС) изјавио је јуче Танјугу да су после ступања на дужност средином јула затекли алармантно стање у јавним предузећима и да је у неким од њих на десетине људи запослено на чисто партијској основи.


#   ДС   Зоран Перишић   Бранислав Јовановић   радна места
@demokrate @ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима