Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Рашковић Ивић, Обрадовић, Вукадиновић, проширење патриотског блока

rssBookmark and Share

Ниш 13.01.2015. З.С., Јужна Србија Инфо

Патриотски блок ојачати организацијама и интелектуалцима и из других делова Србије, а не само из Београда.

Ниш: Рашковић Ивић, Обрадовић, Вукадиновић, проширење патриотског блока

Председница Демократске странке Србије, Санда Рашковић Ивић, члан Старешинства Покрета Двери Бошко Обрадовић и политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић представили су синоћ, у Медија центру у Нишу, циљеве Божићног прогласа.

Рашковић Ивић изјавила је новинарима у токоу трибине у нишком Медија центру да ће патротском језгру, који сада чине ДСС и Двери, као и независни интелектуалци Ђорђе Вукадиновић и остали, приступити Српски либерални савет, једна локална странка коју води др Љубиша Јовашевић у Краљеву, а да су у току преговори са неким синдикалним организацијама чије име није могла да саопшти, јер преговори још увек трају.

Обрадовић је навео да је Ниш први град у коме је организована промоција Божићног прогласа и да је циљ патриотског блока расписивање ванредних републичких избора у току ове године.

А Покрет Двери је потпуно усмерен на патриотски савез са ДСС кога прво треба учврстити и учинити препознатљивим, рекао је Обрадовић и потврдио да је са Српском радикалном странком и Војиславом Шешељем раније одржан консултативни састанак и да је изражена жеља, са обе стране да се консулатције наставе и у овој години.

Анализирајући односиме Европске уније и Србије у светлу најновије полемика Вучића и неких функционера ЕУ, Вукадиновић је рекао да су односи ЕУ и Србије компликовани сами по себи, чак и без тога да их неко са једне или друге стране додатно компликује.

Вукадиновић је рекао да ту полемику не би увеличавао и драматизовао, али су много озбиљније по њему изјаве нове председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић, пре, а и после избора, да ће Хрватска користити сваку прилику да услови и отежа пут Србије ка ЕУ и уцени тај пут билатералним уступцима.

Вукадиновић је подвукао, да Србија има још суседа чланица ЕУ који слично размишља, као што су Мађарска и Румунија.

Зато, Србија треба да се окрене себи, а неки уступак из света, са Истока или са Запада, ако дође, је добродошао.

 


#   Ниш   ДСС   Двери   Бошко Обрадовић   Медија центар Ниш   Санда Рашковић Ивић   Ђорђе Вукадиновић
@dsscentar @SPDveri @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима