Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Станари испред Скупштине блокирали одборнике: Одлука усвојена

rssBookmark and Share

24.09.2015. Јужна Србија Инфо

Станари испред Скупштине блокирали одборнике чекајући усвајање одлуке о грејању.
Они су, јутрос, дочекали одборнике звиждуцима уз узвик "лопови, лопови" тако да су многи од одборника бежали на задњи улаз.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Један од првих и основних захтева представника Удружења скупштине станара  је смена комплетног руководства Топлане и чији представници потписују петицију за ту смену.

Из самог удружења кажу да ће и само усвајање одлуке са ценама које су враћене Топлани, и амандмани са јучерашњег већа да би били довољни да станари за сада прекину протесте.

Али, они су за сада скептични, сачекће да виде да ли ће одлука о грејању бити усвојена.

Поучени искуством, да се врло често разликују одлуке градског већа и одлуке одборника, они ће остати до краја седнице да сачекају исход.

Поседња вест (Извор Танјуг)

Одборници Скупштине града Ниша усвојили су данас одлуку...

Одборници Скупштине града Ниша усвојили су данас одлуку о условима и начину производње, дистрибуције и снабдевања топлотном енергијом, док су истовремено грађани протестовали испред скупштинског здања, тражећи нижу цену грејања и чекајући исход гласања.

Одлуком која је била на дневном реду Скупштине града регилише се начин привременог и трајног отказивања уговора о грејању.

Председник УО Удружења представника скупштина станара и приватних зграда Саша Костић рекао је новинарима да су они задовољни јучерашњом одлуком Градског већа које је вратило предлог Градске топлане о ценама грејања, али да ће остати опрезни све док та одлука не буде и формализована.

Градско веће јуче није дало сагласност на предлог Топлане са новим ценама грејања према коме би фиксна цена износила 32,38 динара по метру квадратном, а варијабилна 5,53 динара по киловат сату.

Градско веће је затражило да фиксна цена остане иста и износи 28,26 динара по метру квадратном, док би ранија варијабилна цена која је износила 7,53 сада била нижа и износила би 5,53 динара по киловат сату.

Фото: Танјуг

Одлука о ценама грејања, међутим, није саставни део одлуке којој су се данас бавили одборници Скупштине града Ниша.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић рекао је новинарима да део захтева Удружења јесте био оправдан и да су они прихваћени, а да су неки захтеви политичке природе, да они нису прихваћени и да се на основу њих стиче утисак да је то Удружење све више политичко.

Коментаришући потписивање петиције грађана испред Скупштине града за смену руководства Градске топлане, Перишић је рекао да ће се о тој петицији најпре изјашњавати Надзорни одбор тог јавно комуналног предузећа.

Испред скупштинског здања док је трајало заседање протестовали су и радници ЈКП "Медијана" због намере градске власти да Сектор "Зеленила" из ЈКП "Горица", као неликвидног, пребаце "Медијани".

Они су тражили да се најпре уради стручна анализа пословања ЈКП "Горица" и да се са пребацивањем тог сектора њима не пребацују административни радници, а посебно или никако неко од руководилаца "Горице".

 


#   Градско веће   протест   Зоран Перишић   седница   Скупштина града Ниша   даљинско грејање   захтеви   Удружење скупштина станара   Саша Костић   Надзорни одбор
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима