Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stanari ispred Skupštine blokirali odbornike: Odluka usvojena

rssBookmark and Share

24.09.2015. Južna Srbija Info

Stanari ispred Skupštine blokirali odbornike čekajući usvajanje odluke o grejanju.
Oni su, jutros, dočekali odbornike zvižducima uz uzvik "lopovi, lopovi" tako da su mnogi od odbornika bežali na zadnji ulaz.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Jedan od prvih i osnovnih zahteva predstavnika Udruženja skupštine stanara  je smena kompletnog rukovodstva Toplane i čiji predstavnici potpisuju peticiju za tu smenu.

Iz samog udruženja kažu da će i samo usvajanje odluke sa cenama koje su vraćene Toplani, i amandmani sa jučerašnjeg veća da bi bili dovoljni da stanari za sada prekinu proteste.

Ali, oni su za sada skeptični, sačekće da vide da li će odluka o grejanju biti usvojena.

Poučeni iskustvom, da se vrlo često razlikuju odluke gradskog veća i odluke odbornika, oni će ostati do kraja sednice da sačekaju ishod.

Posednja vest (Izvor Tanjug)

Odbornici Skupštine grada Niša usvojili su danas odluku...

Odbornici Skupštine grada Niša usvojili su danas odluku o uslovima i načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom, dok su istovremeno građani protestovali ispred skupštinskog zdanja, tražeći nižu cenu grejanja i čekajući ishod glasanja.

Odlukom koja je bila na dnevnom redu Skupštine grada regiliše se način privremenog i trajnog otkazivanja ugovora o grejanju.

Predsednik UO Udruženja predstavnika skupština stanara i privatnih zgrada Saša Kostić rekao je novinarima da su oni zadovoljni jučerašnjom odlukom Gradskog veća koje je vratilo predlog Gradske toplane o cenama grejanja, ali da će ostati oprezni sve dok ta odluka ne bude i formalizovana.

Gradsko veće juče nije dalo saglasnost na predlog Toplane sa novim cenama grejanja prema kome bi fiksna cena iznosila 32,38 dinara po metru kvadratnom, a varijabilna 5,53 dinara po kilovat satu.

Gradsko veće je zatražilo da fiksna cena ostane ista i iznosi 28,26 dinara po metru kvadratnom, dok bi ranija varijabilna cena koja je iznosila 7,53 sada bila niža i iznosila bi 5,53 dinara po kilovat satu.

Foto: Tanjug

Odluka o cenama grejanja, međutim, nije sastavni deo odluke kojoj su se danas bavili odbornici Skupštine grada Niša.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je novinarima da deo zahteva Udruženja jeste bio opravdan i da su oni prihvaćeni, a da su neki zahtevi političke prirode, da oni nisu prihvaćeni i da se na osnovu njih stiče utisak da je to Udruženje sve više političko.

Komentarišući potpisivanje peticije građana ispred Skupštine grada za smenu rukovodstva Gradske toplane, Perišić je rekao da će se o toj peticiji najpre izjašnjavati Nadzorni odbor tog javno komunalnog preduzeća.

Ispred skupštinskog zdanja dok je trajalo zasedanje protestovali su i radnici JKP "Medijana" zbog namere gradske vlasti da Sektor "Zelenila" iz JKP "Gorica", kao nelikvidnog, prebace "Medijani".

Oni su tražili da se najpre uradi stručna analiza poslovanja JKP "Gorica" i da se sa prebacivanjem tog sektora njima ne prebacuju administrativni radnici, a posebno ili nikako neko od rukovodilaca "Gorice".

 


#   Gradsko veće   protest   Zoran Perišić   sednica   Skupština grada Niša   daljinsko grejanje   zahtevi   Udruženje skupština stanara   Saša Kostić   Nadzorni odbor
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima