Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Perišić: “Najavljeni protesti su neopravdani“ (VIDEO)

rssBookmark and Share

23.09.2015.

Korisnicima daljinskog grejanja ipak neće biti potrebna saglasnost skupštine stanara da bi raskinuli ugovor sa Toplanom, odlučilo je Gradsko veće.

Foto: NTV
Foto: NTV

Većnici takođe nisu usvojili ni poskupljenje fiksnog dela koji je tražila Gradska toplana.Gradonačelnik Niša Zoran Perišić smatra da su protesti Udruženja predsednika skupština stanara i sindikata JKP „Mediana“ najavljenji za vreme zasedanja gradske skupštine – neopravdani.

Gradsko veće je usvojilo Amandmane na Predlog odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom koji kažu da korisnicima daljinskog grejanja ipak neće biti potrebna saglasnost skupštine stanara da se isključe sa mreže, ali će ipak morati da obaveste o tome svoje komšije. Takođe, troškove privremene obustave isporuke toplotne energije snosiće Toplana, koja će moći i da kontroliše instalacije kod bivših korisnika. Gradko veće nije dalo saglasnost na odluku nadzornog odbora Gradske Toplane da fiksni deo računa poskupi sa 28, 26 dinara na 32, 38 dinara po kvadratu.

Iako je na avgustovskim računima za grejanje kwh obračunat po staroj ceni od 7 i po dinara, građani će ga plaćati po ceni koja bude važila za vreme grejne sezone, a razlika koju sada avansno plaćaju, biće im umanjena, pojašnjava Banđur. Inače, trenutna cena kwh je 5, 53 dinara.

Perišić smatra da su protesti Udruženja predsednika skupština stanara, kao i sindikata JKP „Mediana“ zbog odluke da im se pripoji deo „Gorice“, najavljeni za vreme zasedanja gradske skupštine – neopravdani.

Veće je odlučilo i da elaborat koji je stajao u predlogu odluke o snabdevanju toplotnom energijom a koji je sporilo Udruženje skupština stanara, neće morati da sadrži način daljeg grejanja, već samo tehničke mogućnosti za isključenje.

NTV Niš

video...

Komentara: 0


#   Gradsko veće   poskupljenje   Gradska toplana JKP   protest   Zoran Perišić   Miloš Banđur   cena   Skupština grada Niša     daljinsko grejanje   Udruženje skupština stanara   instalacije
@ProfdrPerisic @Milos_Bandjur @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima