Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС представио Нишлијама "Нови дневни ред за Србију"

rssBookmark and Share

Ниш 20.12.2015.

Лидер ДС-а Бојан Пајтић је гостујући у Нишу, заједно са Миодрагом Станковићем, председником нишког ДС-а и својим страначким колегама представио нови програм Демократске странке „Нови дневни ред за Србију“

ДС представио Нишлијама "Нови дневни ред за Србију"

Лидер ДС-а Бојан Пајтић је гостујући у Нишу, заједно са Миодрагом Станковићем, председником нишког ДС-а и својим страначким колегама представио нови програм Демократске странке „Нови дневни ред за Србију“, нагласивши да ће програм бити усмерен на изградњу нормалне, правне, демократске и социјално одговорне државе. Програм Демократске странке окренут је ка томе да се исправи неправда према грађанима Србије који су обесправљени и понижени, а пензионерима се мора вратити отето.

„Највећи проблеми у Србији су незапосленост, сиромаштво и одлазак младих људи у иностранство. Због тога ће Демократска странка да преузме власт у Србији и обезбедити да сваки млади човек који заврши факултет и мастерира, магистрира или докторира у року од шест месеци добије посао, тиме што ће држава преузети плаћање пореза и доприноса уместо послодавца. Онима који оснују мало или средње предузеће омогућићемо да четири године не плаћају порезе на зараде, и на тај начин подстаћи бизнис, а истовремено омогућити да се запосли што већи број људи. Желимо правну, демократску и социјално одговорну државу. Државу у којој ћемо се заједно изборити против сиромаштва и незапослености. Неке делове програма већ реализујемо на северу земље. Један од њих је програм подршке пољопривреди, где се младим брачним паровима који желе да живе на селу омогућава да добију од државе кућу на селу. Такође, програми који ће омогућити веома ниске каматне стопе и субвенције за пољопривреду, за пољопривреднике који желе да подстакну пољопривредну производњу“ – истакао је Пајтић.

На питање да ли можемо очекивати изборе и да ли постоје услови за одржавање избора Пајтић је одговорио да нема услова за фер кампању.

„Можемо се надати и куповини гласова и даљој цензури. Не постоје услови за фер и поштене изборе. Ми ћемо заједно са другим опозиционим странкама покушати на све начине да спречимо такво недемократско поступање. На националном нивоу можемо сарађивати и потписати неку врсту декларације са оним странкама које сигурно неће улазити у било какву коалицију са странком Александра Вучића“ – додао је Пајтић.

Председник нишког Градског одбора ДС-а Миодраг Станковић подсетио је да су за време владавине ове странке у Ниш долазили инвеститори и отворено је 5.000 радних места, а сада то није случај и свакога дана Ниш се суочава са новим проблемима и новим протестима незадовољних грађана.

„Градскио дбор Демократске странке у Нишу поднео је иницијативу да равномерни регионални развој и децентрализација Србије буде саставни део програма Демократске странке. Сви делови Србије би требало да се пођеднако развијају и то је оно што је Демократска странка препознала као неопходност и уврстила у свој програм. Свесни смо да се у Нишу ништа не гради, да постоји велика незапосленост. Сведоци смо да је незадовољство наших суграђана велико и да се свакодневно организују протести против овакве градске власти која у претходне три и по године није урадила апсолутно ништа. Борићемо се да то променимо, јер Ниш заслужује боље“ – изјавио је Миодраг Станковић, први човек нишких демократа.


#   Ниш   ДС   субвенције   Миодраг Станковић     Бојан Пајтић   дневни ред   регионални развој
@demokrate @Mikica_S @PajticBojan @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима