Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Ниш: Избори једина и нова шанса!

rssBookmark and Share

Ниш 21.01.2016. Јужна Србија Инфо

На данас одржаној конферецији за новинаре, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу Миодраг Станковић, рекао је између осталог да су избори нова и једина шанса за грађане.

Градски одбор ДС Ниш
Градски одбор ДС Ниш

Дуго је требало председнику СНС да схвати да ни он а ни СНС нису дорасли вођењу Србије, вођењу градова и општина и да Србија под њиховим руководством никада није била у тежој ситуацији. Уништили су економију, уништавају образовање, уништавају пољопривреду, јавни сектор, смањују пензије и плате, подижу намете људима који једва састављају крај са крајем, једном речју уништавају све оно што су генерације пре њих стварале и градиле. 

Скривајући се иза леђа Вучића, руководство града Ниша је наш град довело у ситуацију да људи, поготову млади одлазе, да људи штрајкују глађу потражујући своје поштено зарађене плате, да се у њему живи најтеже у историји Ниша.

ДС је још 2014. године приликом усвајања акционог плана развоја града за период до 2020. указивала да је то лош план, да је нереалан, да не представља чак ни списак лепих жеља и да људи који не знају ни план да направе,  не могу да воде ни месну заједницу а камо ли град Ниш. Сведоци смо да се ни 10 тзв. “пројеката”  из тог плана није реализовано а иначе је планирано преко 280 само у 2014. години.

Добро је да је председник СНС најавио да ће поднети оставку, добро је да падне Влада, мада је чудно да пада Влада која има апсолутну већину у парламенту, али за време ове власти је пуно чудних одлука било.

ДС у Нишу је усвојила и припремила план са којим жели да изађе пред грађанке и грађане Ниша, план са којим жели да заустави даље пропадање Ниша и са којим жели да поново покрене процес развоја а не уништавања.

Остале опозиционе странке окупљене око заједничких циљева, а то је смена неспособне градске власти у Нишу и повратак на прави пут развоја нашег града, припремиле су своје планове и програме и управо ових дана сви заједно радимо на усаглашавању планова и на изради заједничког програма изградње и опоравка Ниша.

Сви смо сагласни да је неопходно даље инфраструктурно опремање и изградња нових локација за домаће и стране инвестиције, јер само запошљавањем људи а не подизањем пореза, намета и смањењем пензија и плата, можемо да повећамо приходе у буџету града. Неопходно је да људи који живе на селу имају могућности да од свог рада и пољопривреде могу пристојно да живе и стога је потребно да им и држава али и град Ниш помогну, да добију субвенције и подстицајна средства како би могли да раде и да им се то исплати.

Потребно је да завршимо започете булеваре, да завршимо започете школе и изградимо нове, да изградимо нова обданишта. Брига о деци је брига о будућности. Деца морају да добију једнаке услове за школовање, те ће наш циљ бити и бесплатан превоз за децу и студенте, бесплатна ужина у школи, јер гладна деца не могу да уче, не могу да расту и развијају се.

Странке опозиције окупљене у Нишу, ускоро ће изаћи пред грађане Ниша са својим програмом, како би знали шта је то што желимо да урадимо након избора а не да своја обећања претварамо у макете којима деца могу да се играју, речено је данас у Градском одбору ДС-а у Нишу.

Конференција за новинаре је одржана у просторијама странке.


#   Ниш   ДС   СНС   субвенције   избори   бесплатан превоз   медији   конференција   Миодраг Станковић   критика   Јавни сектор   избори 2016
@demokrate @sns_srbija @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима