Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

НПС-ЗЗС: У Нишу никад горе

rssBookmark and Share

Ниш 06.03.2016. Јужна Србија Инфо

„ЈКП "Горица" је пропало, а врло је неизвесна даља судбина ЈКП "Медиана" после најновијих скупштинских одлука. Оно што је следећи велики проблем у Граду је судбина предшколске установе "Пчелица", јер се тамо више не зна ко кога тужи", рекао је Бранислав Јовановић на конференцији за новинаре.

Јовановић, Брадић и Ристић
Јовановић, Брадић и Ристић

Јовановић је на заједничкој конференцији за новинаре са странком Заједно за Србију. додао, "Ову установу туже родитељи, јер ево један дневни лист пише да су украли 3 500 000 евра од родитеља на име више зарачунатих цена услуга "Пчелице", туже синдикати, добављачи, радници за отпремнине и јубиларне награде, а ево пре извесног времена је и Државна ревизорска институција оптужила "Пчелицу" за ненамеснко и бесправно трошење средстава кад су јавне набавке у питању".

  -Он истиче да је још један велики проблем у овој установи увећавање администрације кроз систематизацију, повећавање плате менаџменту, директору и осталима који раде у "Пчелици" с једне стране, а са друге стране, како каже, резултати рада су равни нули. Јовановић напомиње да ова локална власт није урадила ниједно ново обданиште за четири године, док је претходна локална власт урадила чак девет нових обданишта.

„То је велика разлика и потпуно другачији приступ онога што се ради данас и што је рађено у претходном периоду уз напомену да грађани Ниша са претходном локалном влашћу ни у једној сфери деловања нису имали проблем, ни кад је у питању Градска Топлана, Паркинг сервис, извршитељи, а ни „Пчелица“. Све је функционисало нормално, а као што видите све се то изокренуло, народни бунт на сваком кораку, јавни протест радника, корисника услуга тих наших предузећа, мислим на Скупштине станара. Ниш улази у једну велику кризу“, објашњава први човек нишког НПС-а који наглашава да је ситуација још тежа кад је привреда у питању, јер се масовно  гасе мала и средња предузећа, а велики привредници из града мењају место пребивалишта, како тврди, одлазе за Београд.

„Ситуација је врло тешка, а у све то нас је увела ова неспособна и нестручна локална власт која једноставно одбија инвеститоре. На Скупштини сам говорио да нема ниједне нове инвестиције кад је отварање нових радних места у питању, кад је култура у питању, а нема ниједне нове инвестиције ни што се спорта тиче. Има ли нешто теже што може да задеси наше суграђане са овом локалном и републичком  влашћу“, пита на крају Јовановић.

На питање новинара шта мисли каква нас изборна кампања очекује, Јовановић одговара:
„Изборна кампања ће бити никад гора, рестрикције кад су медији у питању, проблем са Изборном комисијом, биће сукоба, притисака и хуманитарних пакета, али мислим да је ситуација гора него деведесетих. Ја сам све то преживео и осећам у ваздуху да се спрема нешто што, чини ми се, ни деведесетих година није било присутно у нашем граду.“

Благоје Брадић, народни полсаник странке Заједно за Србију каже да радници Ниша апсолутно треба да добију оно што им по закону припада, заостале плате са припадајућим каматама. Како каже то су судске пресуде које мора да се поштују. Он наглашава да је интересантно да су радници Ниша тема Српске напредне странке и Александра Вучића само у кампањи и подсећа да у Србији преко 82 000 радника има проблем, тј. 82.486 радника, исти као 4.500 радника у Нишу.

„Сложићете се са мном да је немогуће да републичка влада направи сепаратни договор само са градом Нишом да би обештетила 4 500 радника, а ја питам шта је са 78 000 осталих радника?  Због тога ја не верујем њиховим обећанима јер то није ингеренција градоначелника, то је републичка ингеренција и ингеренција републичког буџета. Ја само изражавам сумњу да ће поново бити обманути у да се по четврти пут праве исти спискови који постоје од 2012.године. Они су непроменљиви и не разумем због чега се поново евидентирају у то преко Центра за социјални рад“, истиче Брадић.

Бошко Ристић, потпредседник ЗЗС, каже да  је ова странка заједно са својим коалиционим партнерима Демократском странком, Новом странком и Реформистичком странком започела  прикупљање потписа за подршку републичкој листи тако да ће ЗЗС на овој листи имати шест кандидата, како каже, а све то захваљујући добром политичком раду градског одбора ЗЗС у оквиру странке и великим залагањем Благоја Брадића, народног посланика у републичком Парламенту.

„Ми очекујемо да ће Ниш имати запажену улогу у Парламенту јер ће већи број посланика ове листе добити прилику да у Београду у Парламенту штити интересе грађана Ниша и овог дела Србије. Зато позивам грађане Србије који подржавају Демократску странку, Заједно за Србију, Реформистичку и Нову странку као коалиционе партнере у оквиру заједничке републичке листе да својим потписом, а касније на изборима дају подршку нашем политичком залагању за њихове интересе у републичком Парламенту“, закључује Ристић.

 


#   Ниш   Бошко Ристић   инвестиције   Паркинг сервис   Бранислав Јовановић   Благоје Брадић   јавне набавке   протест радника   НПС Народни покрет Србије   Заједно за Србију   прикупљање потписа   јубиларне награде   заостале плате   мала и средња предузећа
@ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима