Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

NPS-ZZS: U Nišu nikad gore

rssBookmark and Share

Niš 06.03.2016. Južna Srbija Info

„JKP "Gorica" je propalo, a vrlo je neizvesna dalja sudbina JKP "Mediana" posle najnovijih skupštinskih odluka. Ono što je sledeći veliki problem u Gradu je sudbina predškolske ustanove "Pčelica", jer se tamo više ne zna ko koga tuži", rekao je Branislav Jovanović na konferenciji za novinare.

Jovanović, Bradić i Ristić
Jovanović, Bradić i Ristić

Jovanović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa strankom Zajedno za Srbiju. dodao, "Ovu ustanovu tuže roditelji, jer evo jedan dnevni list piše da su ukrali 3 500 000 evra od roditelja na ime više zaračunatih cena usluga "Pčelice", tuže sindikati, dobavljači, radnici za otpremnine i jubilarne nagrade, a evo pre izvesnog vremena je i Državna revizorska institucija optužila "Pčelicu" za nenamesnko i bespravno trošenje sredstava kad su javne nabavke u pitanju".

  -On ističe da je još jedan veliki problem u ovoj ustanovi uvećavanje administracije kroz sistematizaciju, povećavanje plate menadžmentu, direktoru i ostalima koji rade u "Pčelici" s jedne strane, a sa druge strane, kako kaže, rezultati rada su ravni nuli. Jovanović napominje da ova lokalna vlast nije uradila nijedno novo obdanište za četiri godine, dok je prethodna lokalna vlast uradila čak devet novih obdaništa.

„To je velika razlika i potpuno drugačiji pristup onoga što se radi danas i što je rađeno u prethodnom periodu uz napomenu da građani Niša sa prethodnom lokalnom vlašću ni u jednoj sferi delovanja nisu imali problem, ni kad je u pitanju Gradska Toplana, Parking servis, izvršitelji, a ni „Pčelica“. Sve je funkcionisalo normalno, a kao što vidite sve se to izokrenulo, narodni bunt na svakom koraku, javni protest radnika, korisnika usluga tih naših preduzeća, mislim na Skupštine stanara. Niš ulazi u jednu veliku krizu“, objašnjava prvi čovek niškog NPS-a koji naglašava da je situacija još teža kad je privreda u pitanju, jer se masovno  gase mala i srednja preduzeća, a veliki privrednici iz grada menjaju mesto prebivališta, kako tvrdi, odlaze za Beograd.

„Situacija je vrlo teška, a u sve to nas je uvela ova nesposobna i nestručna lokalna vlast koja jednostavno odbija investitore. Na Skupštini sam govorio da nema nijedne nove investicije kad je otvaranje novih radnih mesta u pitanju, kad je kultura u pitanju, a nema nijedne nove investicije ni što se sporta tiče. Ima li nešto teže što može da zadesi naše sugrađane sa ovom lokalnom i republičkom  vlašću“, pita na kraju Jovanović.

Na pitanje novinara šta misli kakva nas izborna kampanja očekuje, Jovanović odgovara:
„Izborna kampanja će biti nikad gora, restrikcije kad su mediji u pitanju, problem sa Izbornom komisijom, biće sukoba, pritisaka i humanitarnih paketa, ali mislim da je situacija gora nego devedesetih. Ja sam sve to preživeo i osećam u vazduhu da se sprema nešto što, čini mi se, ni devedesetih godina nije bilo prisutno u našem gradu.“

Blagoje Bradić, narodni polsanik stranke Zajedno za Srbiju kaže da radnici Niša apsolutno treba da dobiju ono što im po zakonu pripada, zaostale plate sa pripadajućim kamatama. Kako kaže to su sudske presude koje mora da se poštuju. On naglašava da je interesantno da su radnici Niša tema Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića samo u kampanji i podseća da u Srbiji preko 82 000 radnika ima problem, tj. 82.486 radnika, isti kao 4.500 radnika u Nišu.

„Složićete se sa mnom da je nemoguće da republička vlada napravi separatni dogovor samo sa gradom Nišom da bi obeštetila 4 500 radnika, a ja pitam šta je sa 78 000 ostalih radnika?  Zbog toga ja ne verujem njihovim obećanima jer to nije ingerencija gradonačelnika, to je republička ingerencija i ingerencija republičkog budžeta. Ja samo izražavam sumnju da će ponovo biti obmanuti u da se po četvrti put prave isti spiskovi koji postoje od 2012.godine. Oni su nepromenljivi i ne razumem zbog čega se ponovo evidentiraju u to preko Centra za socijalni rad“, ističe Bradić.

Boško Ristić, potpredsednik ZZS, kaže da  je ova stranka zajedno sa svojim koalicionim partnerima Demokratskom strankom, Novom strankom i Reformističkom strankom započela  prikupljanje potpisa za podršku republičkoj listi tako da će ZZS na ovoj listi imati šest kandidata, kako kaže, a sve to zahvaljujući dobrom političkom radu gradskog odbora ZZS u okviru stranke i velikim zalaganjem Blagoja Bradića, narodnog poslanika u republičkom Parlamentu.

„Mi očekujemo da će Niš imati zapaženu ulogu u Parlamentu jer će veći broj poslanika ove liste dobiti priliku da u Beogradu u Parlamentu štiti interese građana Niša i ovog dela Srbije. Zato pozivam građane Srbije koji podržavaju Demokratsku stranku, Zajedno za Srbiju, Reformističku i Novu stranku kao koalicione partnere u okviru zajedničke republičke liste da svojim potpisom, a kasnije na izborima daju podršku našem političkom zalaganju za njihove interese u republičkom Parlamentu“, zaključuje Ristić.

 


#   Niš   Boško Ristić   investicije   Parking servis   Branislav Jovanović   Blagoje Bradić   javne nabavke   protest radnika   NPS Narodni pokret Srbije   Zajedno za Srbiju   prikupljanje potpisa   jubilarne nagrade   zaostale plate   mala i srednja preduzeća
@ZajednoZaSrbiju @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima