Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од 35 приговора опозиције ГИК у Нишу одбио 17

rssBookmark and Share

Ниш 08.06.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Ситуација у Нишу прилично прилично изазовно. Очигледно је да постоји значајан несклад између опозиције и Градског изборног одбора (ГИК) у вези с одлукама о приговорима. Чињеница да је одбачено 17 од 35 приговора, а да је образложење за то било само да су "неразумљиви", изазива оправдану забринутост и сумњу у регуларност процеса, кажу из опозиције..

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Адвокатица Драгана Милутиновић истиче да су приговори опозиције били јасно и детаљно образложени те да очекују смисленија образложења за одбацивање. С друге стране, иако су неки приговори одбачени због словних грешака, чини се да су неправилности у самом процесу гласања озбиљније природе, као што су преправке бројева у записницима или постојање листића без потврде.

Очигледно је да постоји широк неслагање између опозиције и институција задужених за спровођење избора. То је прилично узнемирујуће, посебно ако се узме у обзир да су неправилности очигледне, а реакција ГИК-а је била недовољно основана.

Опозиција сада планира да се обрати Вишем суду, што је логичан корак у борби против неправилности. Њихова одлучност да се супротставе оваквим поступцима и инсистирају на регуларности процеса је кључна за очување демократских принципа. Надам се да ће Виши суд пажљиво размотрити њихове жалбе и донети праведну одлуку која ће потврдити интегритет изборног процеса у Нишу.


#   Ниш   опозиција   ГИК   локални избори 2024
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима