Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одбијен захтев 19 одборника за заказивање ванредне седнице СО

rssBookmark and Share

Пирот 22.11.2014. Јужна Србија Инфо, Блиц

Председник Скупштине општине Пирот Милан Поповић одбио је захтев 19 одборника за заказивање ванредне седнице Скупштине општине на којој би се расправљало о укључивању локалне самоуправе у решавање проблема фабрике “АХА Мура Први мај”.

Одбијен захтев 19 одборника за заказивање ванредне седнице СО

Опозициона СНС-а овај потез сматра неодговорним, тражи да се седница одржи и да председник општине поднесе оставку.

- Сматрам да је то седница која би била више политичка и сам предлог је писан како би неко добио јефтине политичке поене, док се радници са друге стране муче како да саставе крај са крајем. Због тога сам донео одлуку да одбацим захтев - рекао је Поповић.

Дојучерашњи шеф Одборничке групе СНС Димитрије Видановић каже да је њихова жеља била да по први пут истина изађе на видело и да се виде могућностикако да се помогне овој фабрици.

- Одбијањем захтева, локална власт је показала да је неодговорна и неспособна да решава проблеме. Ово је једна аутистична власт од које тражимо да повуче образложење о отказивању седнице и тражимо да се седница одржи - рекао је Видановић.

Народни посланик СНС у Скупштини Србије Радмило Костић је позвао председника општине Пирот Владана Васића да под хитно поднесе оставку, док је народни посланик ПС-а Драган Тодоровић рекао је да је реч о покушају добронамерне групе људи који желе да покушају да се заједничким снагама допринесе превазилажењу проблема у овом предузећу.


#   Пирот   СНС   Драган Тодоровић   председник општине   одборници   Милан Поповић   Димитрије Видановић   Радмило Костић     ванредна седница
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима