Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Оставка и част у Врању: Боље часна опозиција него лоша власт!

rssBookmark and Share

Врање 27.04.2016. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Лидер социјалиста и градоначелник Врања, Зоран Антић, понудиће Извршном и Градском одбору партије своју оставку, због незадовољства изборним резултатима које је остварила његова листа.

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

На конференцији Градског одбора Социјалистичке партије Србије и представника група грађана који су наступили на заједничкој изборној листи речено је да су  ''избори одржани у апсолутној нерегулатности, под страховитим притиском и пресијом на грађане'', каже Зоран Антић, вођа социјалиста.

Лидер СПС-а истиче да нису задовољни резултатима  на локалу и да је ово много мање од пројектованог и очекиваног. Коначне резултате изборна комисија ће објавити након поновљених избора на три бирачка места: у ОШ ''Доситеј Обрадовић'', у Тесовишту и, како наводе социјалисти, по најновијим подацима  у селу Дуга Лука.

''Што се тиче општег коментара избора ја ћу поновити оно што сам рекао на дан избора – да су одржани у апсолутној нерегуларности, под страховитим притиском и пресијом на град Врање. У незапамћеној атмосфери једне харанге политичке, отворене куповине гласова, изношења гласачких листића са бирачких места, крађе листића, притиска бирачког одбора на гласаче, до тога да је у Доњем Вртогошу председница јавно стајала иза паравана и контролисала ко како гласа, затим сликања мобилним телефонима, па све до обиласка и уласка појединих представника политичких странака на изборна места и то не на 55-ом метру, него директно на бирачка места у бирачки одбор. Појединци су у Врањској Бањи пред нашим људима вадили кесе, новце и куповали гласове, исто се дешавало и у Горњој Чаршији, Сараини и на другим местима од стране појединих политичких странака, те стога могу да закључим да су ови избори одржани у апсолутној нерегуларности.'', каже Зоран Антић, СПС.

Са бирачког места у насељу Оџинка два пута је изношен списак, додаје Антић. Изборни штаб СПС-а је пријавио неправилности на осам бирачких места, али ''неко није желео да се избори у Врању одрже легитимно''. Лидер социјалиста је честитао Бањчанима, али није задовољан ни локалним, ни републичким резултатима.
''Наравно да терет одговорности пада прво на мене као првог човека партије и неког ко је водио листу и ја ћу наравно понудити своју оставку и на вечерашњем Извршног одбору партије и на Градском одбору.'', рекао је Зоран Антић.
''Невиђена катаклизма прострујала је Србијом и овај народ још увек није свестан шта је сам себи урадио'', истакао је Антић.

''Грађани ће се врло брзо уверити којим путем и у ком правцу идемо, шта нас очекује и које ће се ствари дешавати, реално нисам баш велики оптимиста да ово друштво иде добрим путем из много разлога. Рекао сам и остајем при томе да припадам грађанској, демократској, левој оријентацији бирачког тела у Србији и никада то не могу да променим. Тренутно та грађанска, демократска оријентација није прошла, она се можда тренутно позиционирала у оном другом делу Републичког парламента, али права противтежа данас у Србији не постоји и док се то не деси ми ћемо бити као друштво у озбиљном проблему.'', додаје Зоран Антић.

''Боље часна опозиција, него лоша власт'', закључио је Антић.


#   Врање   СПС   Зоран Антић   оставка   Град Врање   група грађана   избори 2016   бирачка места   Изборни штаб
@socijalisti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима