Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ostavka i čast u Vranju: Bolje časna opozicija nego loša vlast!

rssBookmark and Share

Vranje 27.04.2016. RTV Vranje, Južna Srbija Info

Lider socijalista i gradonačelnik Vranja, Zoran Antić, ponudiće Izvršnom i Gradskom odboru partije svoju ostavku, zbog nezadovoljstva izbornim rezultatima koje je ostvarila njegova lista.

Foto: RTV Vranje
Foto: RTV Vranje

Na konferenciji Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije i predstavnika grupa građana koji su nastupili na zajedničkoj izbornoj listi rečeno je da su  ''izbori održani u apsolutnoj neregulatnosti, pod strahovitim pritiskom i presijom na građane'', kaže Zoran Antić, vođa socijalista.

Lider SPS-a ističe da nisu zadovoljni rezultatima  na lokalu i da je ovo mnogo manje od projektovanog i očekivanog. Konačne rezultate izborna komisija će objaviti nakon ponovljenih izbora na tri biračka mesta: u OŠ ''Dositej Obradović'', u Tesovištu i, kako navode socijalisti, po najnovijim podacima  u selu Duga Luka.

''Što se tiče opšteg komentara izbora ja ću ponoviti ono što sam rekao na dan izbora – da su održani u apsolutnoj neregularnosti, pod strahovitim pritiskom i presijom na grad Vranje. U nezapamćenoj atmosferi jedne harange političke, otvorene kupovine glasova, iznošenja glasačkih listića sa biračkih mesta, krađe listića, pritiska biračkog odbora na glasače, do toga da je u Donjem Vrtogošu predsednica javno stajala iza paravana i kontrolisala ko kako glasa, zatim slikanja mobilnim telefonima, pa sve do obilaska i ulaska pojedinih predstavnika političkih stranaka na izborna mesta i to ne na 55-om metru, nego direktno na biračka mesta u birački odbor. Pojedinci su u Vranjskoj Banji pred našim ljudima vadili kese, novce i kupovali glasove, isto se dešavalo i u Gornjoj Čaršiji, Saraini i na drugim mestima od strane pojedinih političkih stranaka, te stoga mogu da zaključim da su ovi izbori održani u apsolutnoj neregularnosti.'', kaže Zoran Antić, SPS.

Sa biračkog mesta u naselju Odžinka dva puta je iznošen spisak, dodaje Antić. Izborni štab SPS-a je prijavio nepravilnosti na osam biračkih mesta, ali ''neko nije želeo da se izbori u Vranju održe legitimno''. Lider socijalista je čestitao Banjčanima, ali nije zadovoljan ni lokalnim, ni republičkim rezultatima.
''Naravno da teret odgovornosti pada prvo na mene kao prvog čoveka partije i nekog ko je vodio listu i ja ću naravno ponuditi svoju ostavku i na večerašnjem Izvršnog odboru partije i na Gradskom odboru.'', rekao je Zoran Antić.
''Neviđena kataklizma prostrujala je Srbijom i ovaj narod još uvek nije svestan šta je sam sebi uradio'', istakao je Antić.

''Građani će se vrlo brzo uveriti kojim putem i u kom pravcu idemo, šta nas očekuje i koje će se stvari dešavati, realno nisam baš veliki optimista da ovo društvo ide dobrim putem iz mnogo razloga. Rekao sam i ostajem pri tome da pripadam građanskoj, demokratskoj, levoj orijentaciji biračkog tela u Srbiji i nikada to ne mogu da promenim. Trenutno ta građanska, demokratska orijentacija nije prošla, ona se možda trenutno pozicionirala u onom drugom delu Republičkog parlamenta, ali prava protivteža danas u Srbiji ne postoji i dok se to ne desi mi ćemo biti kao društvo u ozbiljnom problemu.'', dodaje Zoran Antić.

''Bolje časna opozicija, nego loša vlast'', zaključio je Antić.


#   Vranje   SPS   Zoran Antić   ostavka   Grad Vranje   grupa građana   izbori 2016   biračka mesta   Izborni štab
@socijalisti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima