Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

PAKLENA KAMPANjA: Naprednjak iz Vranja kolima pokušao da pregazi preletača u SPS

rssBookmark and Share

Vranje 12.04.2016. Veselin Pešić, Blic

Ne stišavaju se strasti zbog incidenta u selu Ristovac, direktor „Jumka” Goran Đorđević automobilom je pokušao da zgazi Petra Petrovića koji je iz SNS prešao u SPS.

Ceo događaj izmišljen: Goran Đorđević Foto: V. P. / RAS Srbija
Ceo događaj izmišljen: Goran Đorđević Foto: V. P. / RAS Srbija

Petar Petrović iz Dubnice, kandidat izborne liste „Zajedno za Vranje” kaže da je „preživeo pakao kada je na njega i njegovog sina, učenika šestog razreda osnovne škole, kolima krenuo Goran Đorđević”.

- Sa sinom sam u nedelju ujutru bio na pijaci u Ristovcu da kupim zeleniš. Primetio sam grupu od 50 naprednjaka sa zastavama i drugim obeležjima stranke. Da ne bih imao neprijatnosti, sa sinom sam se sklonio. Oko 9.15 primetio sam Đorđevića koji je prema meni i sinu krenuo automobilom. Hteo je da me zaplaši. Najgore mi je zbog sina koji se uznemirio i uplašio. Počeo je da me omaložava i vređa. Vikao je i pretio. Nisam reagovao, ćutao sam. Samo sam želeo da izbegnem provokacije - prepričava Petrović.

On misli da je, osim pokušaja da ga zaplaši, direktor verovatno hteo da se osveti.

- Nedavno smo nas osmoro odbornika napustili SNS i prešli u SPS, na čijoj smo listi. Ne mogu da verujem da školovan čovek intelektualac može ovako bahato i prizemno da se ponaša. Malo mu je bilo što je vređao, pa je kolima pokušao da nasrne na mene i nedužno dete. Bio sam zaprepašćen i zatečen - rekao je Petrović.

On je Đorđevića prijavio Policijskoj upravi.

Šef izbornog štaba i generalni sekretar Gradskog odbora SPS Branimir Stojančić potvrdio je da je o skandalu saznao od napadnutog člana Grupe građana „Zajedno za Vranje”.

Goran Đorđević, koji je i generalni sekretar Gradskog odbora SNS, izjavio je za „Blic” da je nemili događaj „izmišljen zbog prljave kampanje socijalista“.

- Navodni incident je gnusna izmišljotina Branimira Stojančića. Sramno je što SPS u svojoj prljavoj kampanji pokušava da zadrži vlast u lokalu. Pojedini čelnici SPS bezobzirno i neosnovano napadaju, pljuju ljude, izmišljaju događaje. Ako u tome za šta me optužuju ima bar malo istine, zašto slučaj ne prijave policiji i pravosuđu. Ukoliko se dokaže da ima istine u njihovim lažnim optužbama, tražim da me osude na smrt streljanjem ili vešanjem - rekao je Đorđević.

Gradonačelnik Antić ogorčen

Gradonačelnik Vranja i predsednik Gradskog odbora SPS-a u Vranju Zoran Antić izjavio je da ogorčen zbog bahatog ponašanja generalnog direktora tekstilnog kombinata „Jumko”. Čelnik socijalista rekao je da će se zbog incidenta u Ristovcu Gradski odbor zvanično obratiti centralama SPS i SNS i zatražiti sankcionisanje neprimerenog ponašanja i postupka lokalnog funkcionera naprednjaka.

Komentara: 0


#   Vranje   Goran Đorđević   SPS   SNS   Zoran Antić   Branimir Stojančić   automobili   Jumko   Petar Petrović   Gradski odbor   Ristovac   izbori 2016   izborne liste   Zajedno za Vranje
@socijalisti @sns_srbija @


 


[ Dodaj komentar ]