Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SPS neće biti deo lokalne vlasti u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 20.09.2016. RTV Vranje, Južna Srbija Info

Da li će SPS ponovo biti deo vlasti, pitanje je kojim se zanima ovdašnja stručna i nestručna javnost. Nakon što je SPS postao parener u vlasti na republičkom nivou, zajedno sa naprednjacima, počela su nagađanja da li će se isti model preslikati i na lokalni nivo.

Foto: RTV Vranje
Foto: RTV Vranje

Međutim, nakon dopisa koji su naprednjaci uputili socijalistima, jedino je izvesno da će se o bilo kom obliku saradnje razgovarati na višem nivou.

SPS neće  biti deo lokalne vlasti, stav je Gradskog odbora Srpske napredne stranke. Goran Nikolić, šef odborničke grupe naprednjaka kaže da se Gradski odbor SPS-a nudi za saradnju ali da oni imaju drugačije planove:

„Obzirom da je gradsksa vlast nakon izora konstituisana, i da smo imali predizbornu i postizbornu koaliciju, i da za sada sve funkcioniše besprekorno, mi smo odgovorili Gradskom odboru SPS-a  dopisom da nismo zainteresovani za saradnju sa njima.'', kaže Goran Nikolić, šef odborničke grupe SNS.

O tome da li će SPS biti deo vlasti ne odlučujemo mi, kaže šef socijalista Zoran Antić. On ističe da je manevarski politički prostor trenutno na strani Srpske napredne stranke i da će oni odlučivati da li će se vlast na lokalu poistovetiti sa republičkim modelom.  Dopis koji su uputili u Gradski odbor naprednjaka je rezultat sprovođenja stavova iz vrha obeju stranaka:

„Ono što smo mi preduzeli je sprovođenje stavova Glavnog odbora i predsedništva SPS-a na osnovu razogovora između dva predsednika partija, Vučića i Dačića i Slavice Đukić Dejanović i predsednika Izvršnog odbora SNS-a Darka Glišića da se u određenom vremenskom roku i u ostalim lokalim samoupravama gde god je to moguće i izvodljivo na lokalu dogovaraju zajednička saradnja i koalicije. Gde to nije moguće o tome će se naravno odlučivati na višim instancama. U tom obliku smo i mi preduzeli mere, poslali dopis i dobili odgovor juče od  SNS u kome se vidi jedna negativnost u delu saradnje sa nama. Mi ćemo o tome obavestiti Glavni odbor, pa će oni verovano na nekom višem nivou razgovarati o nekom obliku saradnje.„

Nova lokalna vlast u Vranju konstituisana je 15. juna kada je održana Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine grada Vranja na kojoj su naprednjaci preuzeli vlast. Nakon predizborne i postizborne kombinatorike, u opoziciji su ostali socijalisti sa 15 i  Demokratska stranka sa četiri odbornička mandata.
 

Komentara: 0


#   Vranje   SPS   SNS   Slavica Đukić-Dejanović   Zoran Antić   Ivica Dačić   Goran Nikolić   lokalna samouprava   Gradski odbor   glavni odbor
@socijalisti @sns_srbija @DacicIvica @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima