Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Победа је Преокрет (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 02.05.2012. Аutor : S.R. |

Сутра у у 10:30 часова у просторијама Либерално демократске партије биће одржана конференција за медије на којој ће говорити носиоци изборних листа покрета „ПРЕОКРЕТ“, проф. др Небојша Рандјеловић, др Предраг Јеленковић, др Александра Боричић, Слађана Јовић, Ђокица Миловановић и Синиша Гроздановић , саопштено је данас из ЛДП-а у Нишу.

Победа је Преокрет  (ВИДЕО)

Кандидат "Преокрета" за председника Србије и лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић рекао је у Нишу да жели да успостави ред и пристојност у Србији и да му је потребна подршка грађана како би током наредне четири године био у позицији да тако нешто и уради.

-Наша дужност је да учинимо трајним у овој земљи мир, спокој и срећу. Ред у ком ће најбољи бити на првом месту. Та енергија ће покренути оно што је стало. Не лажна обећања и хипнотисани људи, несрећни каравани који путују по Србији из места у место за дневнице од које ће се прехранити породица код куће, за шансу да се добије посао. Никога не мрзимо. Ниједну ружну реч нисмо рекли у кампањи, сами су себе отровалили тако што су право лице показали. Гласај за мене да не би гласао за њега. Не то, него водите рачуна о свом животу. Све сте доживели овде, једино што нисте доживели је да се пробудите у граду и држави у којој ћете знати шта вас чека. То је обавеза Преокрета, то је једини циљ - рекао је Јовановић

Он је навео да је модернизација Србије одговор на све проблеме који постоје у држави, а настали су као последица погрешне политике и лошег управљања.

-Није одговор на то порука - гласајте за нас, ми ћемо живети боље од вас ваше животе. Управо зато што нема способности има оног што смо у прошлости гледали и од чега нам је мука. Не треба нас нико да подсећа да је Николић штрајковао глађу, ни да није волео Европу у прошлости. Дужан је да поднесе рачун за политику коју је спроводио у овој земљи. Да изађе пред народ и каже шта је урадио од оног што је обећао и зашто је у нечему био неуспешан па да онда дочека суд свог народа. То је одговорна и озбиљна политика, за такве вредности ми треба да се боримо. Свој крст смо увек носили и није било лако, ни кад смо 5. октобра мењали Србију, ни кад смо после 5. октобра сваки секунд свог живота потрошили да бисмо одбранили право да наставимо да афирмишемо те вредности и идеје које нису остварене јер је био тесан и мали један дан у ком смо били поносни на оно што смо урадили за земљу у којој живимо - навео је Јовановић.

  
  

Лидер Преокрета истакао је да су сви грађани потребни како би се створила европска држава и завршило с политиком која је препуна тумарања.

-Сад признају те статистичке чињенице, кажу да смо ту око 10%, ја кажем да је статистика мало према оном што можемо да урадимо. На сваки глас који у овом тренутку имамо долази један који се колеба зато што више немају снаге. Врхове које видимо пред собом морамо да остваримо с њима. Нема смисла за нас земља у којој ћемо бити сами, него Ниш и Србија који ће бити израз свега што је најбоље у њима, а наша обавеза и задовољство биће у чињеници да смо такав град и такву земљу отворили, створили услове да до тога дође, то је борба за преокрет - рекао је Јовановић.

Он је напоменуо да су планови спремни, да воља и снага постоје и да остаје само да народ подржи једину вредну идеју стварања модерне и европске Србије.

-И како ћемо уредити политички живот, па добити председника свих грађана ове земље, а не председника једне странке и њених симпатизера. Како ћемо имати ефикасну владу, парламент који је кредибилна институција којој се верује зато што свако препознаје свој интерес у оном што се ту ради. Како ћемо реформисати систем образовања, одговорити на проблеме пољопривреде и села, шта ћемо са здравством, пензијама, посусталом економијом. О свему томе кад почнемо да разговарамо сусрећемо се с истином да не можемо сами те планове да остваримо. Сваки човек нам је у том послу потребан. Ниједно дете више из Србије не сме да оде због неспособних полтиичара и неодговорне политике. Наша деца овде не смеју да живе као осуђеници и жртве наших себичлука него као неко ко ће имати право на онај живот о ком ми још сањамо и о ком маштамо. То је наша обавеза и оно што нас покреће - рекао је лидер Преокрета.

Јовановић сматра да на овим изборима треба да победи онај који је највише радио, ко се највише потрудио да га људи разумеју и ко се насмејао сваком ком је осмех потребан.

-Они који хоће с нама треба да кажу какав посао с нама желе да раде. Ако не могу да изговоре нека покажу руком на нас. Разумеће народ шта после тога треба да уради. На сваком месту сретнемо људе који стрепе од оног што је сутра пред њима. То морамо да променимо. Које су то несавладиве препреке пред нама? Јесу ли пред нама фабрике које су стале јер смо се с целим светом посвађали и једни друге изјели? Ако су стале да их покренемо, ако не могу да се покрену, нове да направимо, али не смемо више да таворимо у овом муљу на који су нас осудили они који би да живе наш живот и зато на нашим гласовима опстају. Да дишу за нас, да живе за нас, да одлуке доносе и мисле у наше име. Не може више тако. Крај с том политиком па ће лако све доћи на своје место - рекао је Јовановић.

 

 

 


#   Ниш   Чедомир Јовановић   победа   Ђокица Миловановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима