Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pobeda je Preokret (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 02.05.2012. Autor : S.R. |

Sutra u u 10:30 časova u prostorijama Liberalno demokratske partije biće održana konferencija za medije na kojoj će govoriti nosioci izbornih lista pokreta „PREOKRET“, prof. dr Nebojša Randjelović, dr Predrag Jelenković, dr Aleksandra Boričić, Slađana Jović, Đokica Milovanović i Siniša Grozdanović , saopšteno je danas iz LDP-a u Nišu.

Pobeda je Preokret  (VIDEO)

Kandidat "Preokreta" za predsednika Srbije i lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je u Nišu da želi da uspostavi red i pristojnost u Srbiji i da mu je potrebna podrška građana kako bi tokom naredne četiri godine bio u poziciji da tako nešto i uradi.

-Naša dužnost je da učinimo trajnim u ovoj zemlji mir, spokoj i sreću. Red u kom će najbolji biti na prvom mestu. Ta energija će pokrenuti ono što je stalo. Ne lažna obećanja i hipnotisani ljudi, nesrećni karavani koji putuju po Srbiji iz mesta u mesto za dnevnice od koje će se prehraniti porodica kod kuće, za šansu da se dobije posao. Nikoga ne mrzimo. Nijednu ružnu reč nismo rekli u kampanji, sami su sebe otrovalili tako što su pravo lice pokazali. Glasaj za mene da ne bi glasao za njega. Ne to, nego vodite računa o svom životu. Sve ste doživeli ovde, jedino što niste doživeli je da se probudite u gradu i državi u kojoj ćete znati šta vas čeka. To je obaveza Preokreta, to je jedini cilj - rekao je Jovanović

On je naveo da je modernizacija Srbije odgovor na sve probleme koji postoje u državi, a nastali su kao posledica pogrešne politike i lošeg upravljanja.

-Nije odgovor na to poruka - glasajte za nas, mi ćemo živeti bolje od vas vaše živote. Upravo zato što nema sposobnosti ima onog što smo u prošlosti gledali i od čega nam je muka. Ne treba nas niko da podseća da je Nikolić štrajkovao glađu, ni da nije voleo Evropu u prošlosti. Dužan je da podnese račun za politiku koju je sprovodio u ovoj zemlji. Da izađe pred narod i kaže šta je uradio od onog što je obećao i zašto je u nečemu bio neuspešan pa da onda dočeka sud svog naroda. To je odgovorna i ozbiljna politika, za takve vrednosti mi treba da se borimo. Svoj krst smo uvek nosili i nije bilo lako, ni kad smo 5. oktobra menjali Srbiju, ni kad smo posle 5. oktobra svaki sekund svog života potrošili da bismo odbranili pravo da nastavimo da afirmišemo te vrednosti i ideje koje nisu ostvarene jer je bio tesan i mali jedan dan u kom smo bili ponosni na ono što smo uradili za zemlju u kojoj živimo - naveo je Jovanović.

  
  

Lider Preokreta istakao je da su svi građani potrebni kako bi se stvorila evropska država i završilo s politikom koja je prepuna tumaranja.

-Sad priznaju te statističke činjenice, kažu da smo tu oko 10%, ja kažem da je statistika malo prema onom što možemo da uradimo. Na svaki glas koji u ovom trenutku imamo dolazi jedan koji se koleba zato što više nemaju snage. Vrhove koje vidimo pred sobom moramo da ostvarimo s njima. Nema smisla za nas zemlja u kojoj ćemo biti sami, nego Niš i Srbija koji će biti izraz svega što je najbolje u njima, a naša obaveza i zadovoljstvo biće u činjenici da smo takav grad i takvu zemlju otvorili, stvorili uslove da do toga dođe, to je borba za preokret - rekao je Jovanović.

On je napomenuo da su planovi spremni, da volja i snaga postoje i da ostaje samo da narod podrži jedinu vrednu ideju stvaranja moderne i evropske Srbije.

-I kako ćemo urediti politički život, pa dobiti predsednika svih građana ove zemlje, a ne predsednika jedne stranke i njenih simpatizera. Kako ćemo imati efikasnu vladu, parlament koji je kredibilna institucija kojoj se veruje zato što svako prepoznaje svoj interes u onom što se tu radi. Kako ćemo reformisati sistem obrazovanja, odgovoriti na probleme poljoprivrede i sela, šta ćemo sa zdravstvom, penzijama, posustalom ekonomijom. O svemu tome kad počnemo da razgovaramo susrećemo se s istinom da ne možemo sami te planove da ostvarimo. Svaki čovek nam je u tom poslu potreban. Nijedno dete više iz Srbije ne sme da ode zbog nesposobnih poltiičara i neodgovorne politike. Naša deca ovde ne smeju da žive kao osuđenici i žrtve naših sebičluka nego kao neko ko će imati pravo na onaj život o kom mi još sanjamo i o kom maštamo. To je naša obaveza i ono što nas pokreće - rekao je lider Preokreta.

Jovanović smatra da na ovim izborima treba da pobedi onaj koji je najviše radio, ko se najviše potrudio da ga ljudi razumeju i ko se nasmejao svakom kom je osmeh potreban.

-Oni koji hoće s nama treba da kažu kakav posao s nama žele da rade. Ako ne mogu da izgovore neka pokažu rukom na nas. Razumeće narod šta posle toga treba da uradi. Na svakom mestu sretnemo ljude koji strepe od onog što je sutra pred njima. To moramo da promenimo. Koje su to nesavladive prepreke pred nama? Jesu li pred nama fabrike koje su stale jer smo se s celim svetom posvađali i jedni druge izjeli? Ako su stale da ih pokrenemo, ako ne mogu da se pokrenu, nove da napravimo, ali ne smemo više da tavorimo u ovom mulju na koji su nas osudili oni koji bi da žive naš život i zato na našim glasovima opstaju. Da dišu za nas, da žive za nas, da odluke donose i misle u naše ime. Ne može više tako. Kraj s tom politikom pa će lako sve doći na svoje mesto - rekao je Jovanović.

 

 

 


#   Niš   Čedomir Jovanović   pobeda   Đokica Milovanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima