Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Покрет за преокрет: Нишлије добиле дупло веће децембарске рачуне за стују

rssBookmark and Share

Ниш 29.01.2024. Јужна Србија Инфо

Градски одбор Покрета за преокрет у Нишу тражи хитан одговор од ЕПС-а о томе какав је квар настао у ЕПС-у и како је дошло до тога да су због тога квара Нишлије добиле увећане децембарске рачун, пише у делу саопштења.

Покрет за преокрет: Нишлије добиле дупло веће децембарске рачуне за стују

Саопштење преносимо у целости…

Градски одбор Покрета за преокрет у Нишу тражи хитан одговор од ЕПС-а  о томе какав је квар настао у ЕПС-у и како је дошло до тога да су због тога  квара Нишлије добиле увећане децембарске рачуне, неки веће и до 600 одсто. Индикативно је да се нико из градске власти није огласио по том питању, а реч је о грађанима Ниша, па би било логично да је ово питање ЕПС-у постављено од градоначелнице јер се не ради о појединачном случају већ о општој појави.     

Због квара, на који се позивају у ЕПС-у,  већина домаћинстава  нема укључену опцију за  јефтинију струју и по свему судећи због тога су  стигли дупло већи рачуни, а у неким случајевима и вишеструко већи од оних за новембар. Највише су погођене социјално угрожене породице јер оне највише користе електричну енергију у јефтиној тарифи. Уколико се се овај квар ускоро не реши  овакво стање се може очекивати и за рачун за месец јануар. Поред тога у ЕПС-у у Нишу  не примају жалбе грађана и рачуни се претходних дана нису могли платити у њиховим објектима,  односно зграда ЕПС-а је била закључана за грађане. Нишки одбор  Покрета за преокрет ово понашање сматра производом негативне селекције кадрова у овом предузећу, а однос према грађанима је лицемеран јер руководећи кадрови, које је поставио СНС примају високе плате, а многи од њих не долазе на посао.  ЕПС треба да буде  сервис грађана, а он због разних хакерских напада или кварова  практично не функционише. Највећи хакерски напад је заправо напад од стране кадрова СНС-а на ово акционарско друштво, које је недавно трансформисано у тај облик из јавног предузећа. ЕПС, под управом СНС-а  је једино ефикасан када се грађанима због неплаћања струје она искључује, али и то зависи од страначке припадности и моћи конкретног потрошача. ГО Покрета за преокрет у Нишу тражи хитан одговор ЕПС-а са тачним информацијама како је до проблема дошло, ко га је узроковао и на који начин ће бити решен, а да то не буде на штету грађана. 

 


#   Ниш   ЕПС   Покрет за Преокрет
@EPSsnabdevanje @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима