Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Препорука ЕK потврда исправности наше политике

rssBookmark and Share

12.10.2011. Аutor : S.Radović |

Демократска странка поздравља одлуку Европске комисије да Србији препоручи статус кандидата за чланство у Европској унији, саопштила је ова странка.

Препорука ЕK потврда исправности наше политике

Демократска странка сматра да данашња вест представља најбољи могући исход за нашу земљу и да је он био могућ пре свега због окончања сарадње са Хашким трибуналом, потпуне посвећености Србије реформама целог нашег друштва, посебно у областима борбе против организованог криминала и корупције, реформе правосуђа, као и позитивног доприноса наше земље регионалној безбедности и сарадњи.

-Србија је захвална Европској комисији, као и свим земљама чланицама Европске уније на њиховој сарадњи и разумевању. Предстоји нам период интензивног рада на наставку наших европских интеграција и Србија је спремна да искористи све могућности које се овим отварају за нашу земљу за добробит свих њених грађана и у складу са Уставом Републике Србије, стоји у саопштењу странке.

Демократска странка подсећа да ће Србија као земља кандидат за чланство у ЕУ имати приступ свим деловима буџета Европске уније, и да ће то бити значајан сигнал свим инвеститорима да је Србија земља која је безбедна за улагање.

Демократска странка напомиње да је главни циљ пројекат модернизације Србије, да је наша визија око које смо се пре 21 годину и окупили – модерна и реформисана Србија у Европској унији.

-Суштина наше политике са којом никада нисмо калкулисали и за коју смо се и у најтежим временима, као и данас, бескомпромисно борили је развијена и стабилна Србија као део европских развијених демократија,Наводи се у саопштењу.

 


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима