Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preporuka EK potvrda ispravnosti naše politike

rssBookmark and Share

12.10.2011. Autor : S.Radović |

Demokratska stranka pozdravlja odluku Evropske komisije da Srbiji preporuči status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, saopštila je ova stranka.

Preporuka EK potvrda ispravnosti naše politike

Demokratska stranka smatra da današnja vest predstavlja najbolji mogući ishod za našu zemlju i da je on bio moguć pre svega zbog okončanja saradnje sa Haškim tribunalom, potpune posvećenosti Srbije reformama celog našeg društva, posebno u oblastima borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, reforme pravosuđa, kao i pozitivnog doprinosa naše zemlje regionalnoj bezbednosti i saradnji.

-Srbija je zahvalna Evropskoj komisiji, kao i svim zemljama članicama Evropske unije na njihovoj saradnji i razumevanju. Predstoji nam period intenzivnog rada na nastavku naših evropskih integracija i Srbija je spremna da iskoristi sve mogućnosti koje se ovim otvaraju za našu zemlju za dobrobit svih njenih građana i u skladu sa Ustavom Republike Srbije, stoji u saopštenju stranke.

Demokratska stranka podseća da će Srbija kao zemlja kandidat za članstvo u EU imati pristup svim delovima budžeta Evropske unije, i da će to biti značajan signal svim investitorima da je Srbija zemlja koja je bezbedna za ulaganje.

Demokratska stranka napominje da je glavni cilj projekat modernizacije Srbije, da je naša vizija oko koje smo se pre 21 godinu i okupili – moderna i reformisana Srbija u Evropskoj uniji.

-Suština naše politike sa kojom nikada nismo kalkulisali i za koju smo se i u najtežim vremenima, kao i danas, beskompromisno borili je razvijena i stabilna Srbija kao deo evropskih razvijenih demokratija,Navodi se u saopštenju.

 


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima