Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље: Сва комунална предузећа под једну капу

rssBookmark and Share

Прокупље 28.07.2015. М.Ђорђевић, Топличке вести, Јужна Србија Инфо

На данашњој седници СО Прокупље усвојена је Одлука о статусној промени ЈКП „Hammeum“ Прокупље, ЈКП „Тржнице“, ЈКП „Чистоћа“ и Јавног предузеће за заштиту и унапређење животне средине. На овај начин сва јавна предузећа су и званично припојена ЈКП “Hammeum”.

Фото: Топличке вести
Фото: Топличке вести

– Процес спајања јавних комуналних предузећа је при крају, ово је завршна фаза јер је Скупштина на овој седници са скоро 40 гласова дала сагласност на одлуке надзорних одбора. Сва наша јавна комунална предузећа појединачно, донела су своје одлуке о припајању у једно комунално јавно предузеће, чиме се мења њихов статус."

"Одлуком, коју су одборници подржали, усвојене су статусне промене чиме ова јавна предузећа улазе у завршни процес припајања у једно ЈКП „Hammeum“. Очекујемо да новоформирано предузеће функционише ефикасније и боље, а такође на овај начин следимо и препоруке републичке Владе, у циљу смањења трошкова и веће ефикасности, изјавио је председник СО Радослав Михајловић.

Коментара: 0


#   Прокупље   јавна предузећа   Комунална предузећа   Тржница ЈП   Hammeum ЈКП   Чистоћа ЈКП   Скупштина општине   Радослав Михајловић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима