Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Први наредни састанак са привредницима биће у Нишу

rssBookmark and Share

13.05.2014. Танјуг

Премијер Александар Вучић изјавио је да је на данашњим састанцима са привредницима, банкарима и грађевинцима слушао и научио много

Први наредни састанак са привредницима биће у Нишу

Вучић додаје да је било корисно, да ће сви морати заједно и више да раде, али и да ће овакви састанци постати пракса како би се проверило ко је шта урадио.

Први наредни састанак биће у Нишу, најавио је Вучић гостујући на ТРС-у где је поновио да је данас било много добрих предлога, и да је једна од сугестија страних инвеститора која је прихваћена да им држава обезбеди комплетну инфрастуктуру што ће за њих бити додатна повољност код улагајна.

"Много смо чули и од грађевинаца, иако нам је нискоградња у ужасном стању, а високоградња готово не постоји, много тога ме је срамота кад је реч о градњи путева и инфраструктури, о односу државе али и грађевинских фирми", рекао је Вучић и додао да ћемо морати сами себе да поправимо да бисмо то променили.

Наводећи пример мале софтверске фирме Нордеус из Београда, у којој, како је рекао, раде генијалци и која је 21. по порезима које упаћује Србији, Вучић је рекао да с друге стране постоје рупе без дна, за које су одговорни и држава али и поједини грађевински предузимачи.

"Тражио сам да ми прихватимо своју одгвоорност, као и они своју и да заједнички решавамо проблеме у будућности", рекао је Вучић и додао да ће тада резултата помака сигурно бити.

Он је поновио да банке од државе добити 60 милиона евра како би пласирале милијарду и 200 милиона евра субвенционисаних кредита за привреду, те да ће се потрудити да не иде све у рефинансирање већ да добар део новца оде микро, малим и средњим предузећима.

"Банке знају да кад држава гарантује, то ћемо и да урадимо". и да испуни", рекао је Вучић

Вучић је рекао и да је на састанку с домаћим привредницима, који је у току, чуо и предлоге власника Делта холдинга Мирослава Мишковића, који се тичу појлопривреде и који су, како је навео, били смислени, а његово учешће на том састанку премијер је поново објаснио чињеницом да су две Мишклвићеве компаније међу 200 највећи пореских платиша.

"Закон је једно, судови друго. Не могу да позивам некога кога волим или не волим, позивам онога ко плаћа порезе држави Србији. Чуо сам његове предлоге који су били смислени", изјавио је Вучић.


#   Александар Вучић   састанак   привредници   Делта холдинг
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима