Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Не може мимо Борка: У Врању распуштена "Левица"

rssBookmark and Share

Врање 13.03.2016. ОК радио

Само дан након што је Левица Србије у Врању најавила да ће на локалним изборима наступити заједно са ДСС-ом и Дверима, из централе ове странке је објављено саопштење да се врањски Иницијативни одбор распушта.

Чланови Иницијативног одбора Левице Србије у Врању; Фото: Д. Ристић
Чланови Иницијативног одбора Левице Србије у Врању; Фото: Д. Ристић

У саопштењу које је потписао председник Левице Србије Борко Стефановић, стоји да је оваква мера предузета због одбијања одбора да поступе према одлукама централе партије о иступању на парламентарним и локалним изборима.

Врањски Левичари су у четвртак саопштили да је постигнут споразум о заједничком наступу са представницима Двери и ДСС на предстојећим локалним изборима у Врању. Према том плану, носилац листе је требало да буде адвокат Игор Златковић, један од челника Левице у Врању, а раније локални лидер ЛДП-а.

Иницијативни одбор Левице Србије у Врању је за петак најавио конференцију за штампу, на којој је требало да буду саопштени детаљи овог предизборног споразума. Међутим, конференција је одложена за, како су саопштили, „почетак следеће недеље, због неодложних обавеза и одсуства чланова партија ове коалиције“.

Врањски Левичари су изјавили да су све три партије програмски блиске, тако да нема препрека за заједнички наступ на локалним изборима, пренели су регионални медији. Основне тачке њиховог локалног предизборног програма, како су раније саопштили, су оснивање посебних градских фондова за лечење најтеже оболелих, побољшање услова у градској Болници и стипендирање најбољих студената. Том приликом, Драгољуб Стевановић, функционер ове партије је изјавио да је специфичност Левице Србије њихова идеологија, која им помаже да се одреде према конкретним питањима.

Иначе, доскора се у политичким кулоарима говоркало да је Левица у Врању виђена за сарадњу са СПС-ом, што је демантовано постигнутим коалиционим договором.

Коментара: 0


#   Врање   Борислав Борко Стефановић   Драгољуб Стевановић   Левица Србије   избори 2016   Игор Златковић
@BorkoStef @LevicaSrbije @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима