Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ne može mimo Borka: U Vranju raspuštena "Levica"

rssBookmark and Share

Vranje 13.03.2016. OK radio

Samo dan nakon što je Levica Srbije u Vranju najavila da će na lokalnim izborima nastupiti zajedno sa DSS-om i Dverima, iz centrale ove stranke je objavljeno saopštenje da se vranjski Inicijativni odbor raspušta.

Članovi Inicijativnog odbora Levice Srbije u Vranju; Foto: D. Ristić
Članovi Inicijativnog odbora Levice Srbije u Vranju; Foto: D. Ristić

U saopštenju koje je potpisao predsednik Levice Srbije Borko Stefanović, stoji da je ovakva mera preduzeta zbog odbijanja odbora da postupe prema odlukama centrale partije o istupanju na parlamentarnim i lokalnim izborima.

Vranjski Levičari su u četvrtak saopštili da je postignut sporazum o zajedničkom nastupu sa predstavnicima Dveri i DSS na predstojećim lokalnim izborima u Vranju. Prema tom planu, nosilac liste je trebalo da bude advokat Igor Zlatković, jedan od čelnika Levice u Vranju, a ranije lokalni lider LDP-a.

Inicijativni odbor Levice Srbije u Vranju je za petak najavio konferenciju za štampu, na kojoj je trebalo da budu saopšteni detalji ovog predizbornog sporazuma. Međutim, konferencija je odložena za, kako su saopštili, „početak sledeće nedelje, zbog neodložnih obaveza i odsustva članova partija ove koalicije“.

Vranjski Levičari su izjavili da su sve tri partije programski bliske, tako da nema prepreka za zajednički nastup na lokalnim izborima, preneli su regionalni mediji. Osnovne tačke njihovog lokalnog predizbornog programa, kako su ranije saopštili, su osnivanje posebnih gradskih fondova za lečenje najteže obolelih, poboljšanje uslova u gradskoj Bolnici i stipendiranje najboljih studenata. Tom prilikom, Dragoljub Stevanović, funkcioner ove partije je izjavio da je specifičnost Levice Srbije njihova ideologija, koja im pomaže da se odrede prema konkretnim pitanjima.

Inače, doskora se u političkim kuloarima govorkalo da je Levica u Vranju viđena za saradnju sa SPS-om, što je demantovano postignutim koalicionim dogovorom.


#   Vranje   Borislav Borko Stefanović   Dragoljub Stevanović   Levica Srbije   izbori 2016   Igor Zlatković
@BorkoStef @LevicaSrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima