Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рекордерка: Шест функција посланице СНС

rssBookmark and Share

Ниш 09.06.2014. Ало

Народна посланица СНС др Љубица Мрдаковић Тодоровић (52), гинеколог Дома здравља у Нишу, ужива велико поверење врха странке, па је тако добила чак шест функција

Рекордерка: Шест функција посланице СНС

Љубица Мрдаковић Тодоровић је народна посланица и одборница Скупштине Ниша из редова СНС, а овог јануара Влада Србије именовала је за председницу Надзорног одбора Клинике за психијатријске болести “Др Лаза Лазаревић”. Она је за ту функцију добила одобрење Административног одбора Скупштине Србије, који је закључио да те две функције нису у сукобу интереса.

Иако је на неплаћеном одсуству у Дому здравља, Љубица Мрдаковић Тодоровић и даље обавља функцију саветника директора за организацијска и здравствена питања. Заменица је председника Одбора за здравље и породицу и члан је Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова у Народној скупштини. Такође је заменица шефа одборничке групе напредњака у нишком градском парламенту. Члан је Главног одбора СНС-а.

Љубица Мрдаковић Тодоровић је постала народна посланица напредњака 2012, док је на ванредним изборима ове године је била 51. на листи СНС. Од ње је боље позиционирани Нишлија био само генерал у пензији Момир Стојановић. Пре тога није била политички ангажована, а није познато да ли је била члан неке странке.

Она је најбоље котирани напредњак из Ниша. Очигледно је да ужива велико поверење председника СНС Александра Вучића. До средине прошле године била је чак начелница гинекологије, а готово никад није долазила на посао јер је већ била народна посланица“, наводи извор “Блица” и додаје да је она изгубила битку за директорску фотељу у нишком Дому здравља 2012.

„Много је желела да постане директорка, али је победио др Милорад Јеркан из њене партије. Тада је рекла да је Ниш више не интересује и да ће се фокусирати на функције у Београду.“

Иако је обећала да ће одговорити на питања “ Блица” о томе како успева да обавља све функције које има, Љубица Мрдаковић Тодоровић то није учинила.


Активна у парламенту

Љубица Мрдаковић Тодоровић је међу пет народних посланика који су највише времена провели у скупштинској сали током заседања парламента у сазиву 2012-2014. Она је у посланичкој клупи провела 274 сата.

 


#   Ниш   СНС   Љубица Мрдаковић Тодоровић   Милорад Јеркан   функције   Момир Стојановић   Љубица Мрдаковић
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима