Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Савез са Србију" у Нишу оптужује РТС за тендециозно извештавање

rssBookmark and Share

Ниш 21.03.2019. Јужна Србија Инфо

Савез за Србију у Нишу, одржао је конференцију за новинаре, на којој су председник ГрО ДС-а Миодраг Станковић и члан повереништва Народне странке Драган Стојадиновић говорили о протеклим догађајима у згради РТС-а и о стању у медијима.

"Савез са Србију" у Нишу оптужује РТС за тендециозно извештавање

Саопштење са изјавама, преносимо у целости..

Миодраг Станковић: 

“Драстичан пример (не)функционисања медија је дешавање око и у РТС-у од пре неколико дана. Једну слику је слао министар а паралелно са тим смо могли да видимо потпуно супротну слику уживо. 

Тендециозним, необјективним информисањем се шаље потпуно искривљена слика о догађајима, о стварности. Вратили смо се у период деведесетих година. Коме верујете? Својим очима или телевизији?

Да не заборавимо да сваки грађанин који има бројило за струју месечно издваја 2 евра за објективно информисање ЈАВНОГ сервиса. Ако у Србији има 2,5 милона бројила, простом рачуницом долазимо до цифре од 5 МИЛИОНА ЕВРА месечно коју ГРАЂАНИ СРБИЈЕ ИЗДВАЈАЈУ зарад РТС-а, односно 60 милиона евра годишње. Да ли је то много за национални јавни сервис? Вероватно да није али то је скоро годишњи  буџет града Ниша.

Информисање на локалу? Пресликана републичка прича! Преносе се Скупштине где смо једва спасили да опстане пренос седница али се власт онда досетила да обесмисли рад Скупштина. Како? Бесмисленим амандманима у републичкој Скупштини, тј. бесконачним обраћањима локалних челника, и то све плаћају грађани!

Када је у Нишу приказано другачије мишљење? Шта је са протестима? Да ли је било дуела или размена ставова власти и опозиције уназад неколико година? У србији је Златно доба? Коме веровати? Телевизији или новчанику и фрижидеру? Да ли је у Србији отворено 200 фабрика? Да, али на телевизији. Да ли ће их бити још 1.200? Да али и то само на телевизији! Постоји ли закон који регулише Јавни сервис, националну фреквенцију ... Да, постоји али се непоштује!

Да ли у Србији постоји правосуђе? Да, али није независно! Тако је и могуће да се деца, по хитном поступку пошаљу у затвор за неколико сати а да се онда на „препоруку“ свемогућег аболирају односно пусте из затвора. Кадија те тужи, Кадија ти суди али и ослобађа. 

Како је могуће да се и након две године не зна ко је рушио у Сава Мали? За 45 минута, колико траје један школски час се зна која су то деца ушла у РТС, пресуђује им се и шаљу се у затвор! Где је та правна држава када треба срушити нелегални објекат на Копаонику? Заглављена између министрке Зоране, инспектора, асистенције полиције, општине и пограничне зоне! А деца? За 45 минута у затвор! Да, то је Србија против које се ми боримо! 

Боримо се против оне локалне самоуправе која отуђује (поклања) свој аеродром држави. А ко је и на који начин обезбедио новце за његову изградњу? Грађани Ниша и то самодоприносом.

А шта се дешава са Калемегданом? Ма какав Калемегдан. Дај гондолу преко јарбола, наплати скупље од Ајфеловог торња а Калемегдан ће након рушења бити лепши и старији! Е то неће моћи. Народ се пробудио, изашао на улице и рекао „Доста нам је“. 

Нишка тврђаво спаваш ли мирно? А Нишлије? Има ли Павла и његових другара у Нишу?

Сигуран сам да их има и зато позивам све људе, али пре свега младе људе, да у петак 22.03.2019.у 18х дођу на Трг Краља Милана у Нишу да заједно поручимо да нам је доста једне овакве бахате и неспособне власти. И да желимо Србију као земљу у којој може нормално да се живи, јер ово данас није нормално!”

Драган Стојадиновић: 

“Протеклих пет дана, медији су улазак опозиције на РТС наметнули као главну политичку тему. Заправо, улазак опозиције на РТС је само последица извештавања РТС-а али и других медија са националном фреквенцијом. Дугорочно медијско игнорисање великог броја грађана и њихових политичких представника, увек доводи до тензија у друштву. Улазак градјана на РТС није њихова бахатост него кулминација поменутих тензија. Савез за Србију инсистира на томе да град Ниш добије регионални или макар градски јавни сервис. Са друге стране, Српска напредна странка, новцем који је довољан за финансирање јавног сервиса, кроз медијске пројекте, финансира приватне телевизије које промовишу напредњачку политику. Најбољи пример медијске блокаде је чињеница да за годину и по дана постојања у Нишу, Народна странка никада није гостовала на некој од нишких телевизија. Српска напредна странка је поделила Србију на два дела. На оне који испред телевизора гледају промоцију Александра Вучића и оне који на трговима протестују против њега. Савез за Србију позива Српску напредну странку да отвори медије и тиме смањи тензије и поделе у друштву.”

Коментара: 0


#   Ниш   ДС   аеродром   Миодраг Станковић   Трг краља Милана   Јавни сервис   Драган Стојадиновић   Народна странка   Савез за Србију
@demokrate @Mikica_S @StrankaNarodna @SavezZaSRB @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима