Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пета "Нишка зона слободе"

rssBookmark and Share

Ниш 30.06.2019. Јужна Србија Инфо

Представници опозиционих странака које су потписале Споразум са народом разговарали су и ове суботе са грађанима Ниша. Одржана је и трибина на којој су говорили народни посланици Демократске странке Горан Ћирић и Дејан Николић.

Пета "Нишка зона слободе"

Том приликом изјаве су дали Миодраг Станковић председник Градског одбора ДС Ниш и један од лидера Савеза за Србију-Ниш и Предраг Јововић повереник Покрета слободних грађана за град Ниш. 

Изјаве преносимо у целости..

“Захваљујући Демократској странци, Савезу за Србију, као И осталим опозиционим организацијама које су потписале Споразума са народом,  слобода се преко слободних зона поново враћа и шири по целој Србији, све до наредних избора када ћемо сви заједно отерати ову власт у политичку историју. И Ниш има своју слободну зону и на трибини коју смо организовали данас говорили су народни посланици Горан Ћирић и Дејан Николић, као представници Демократске странке  која је Србији отворила врата Европске уније, врата ка европским вредностима, попут владавине права, слободних медија, фер и поштених избора. Нажалост, последњих 7 година ми се све више удаљавамо и од ЕУ и од европских вредности, док се власт само декларативно залаже за улазак у ЕУ. 

Србија је постала таоц једне лоше политике и самовоље једног човека. То је оно што желимо да зауставимо. Желимо да Народној скупштини и Скупштини Града Ниша вратимо принципе законитости и демократије. Ускоро ћемо почети са организовањем “Отворене Скупштине Града Ниша”, где ћемо грађанима Ниша представити нашу политику и циљеве. То је уједно и прилика да чујемо од грађана који су то највећи проблеми и приоритети у граду. Све оно што чујемо од грађана, да је важно и приоритетно за град биће део политике коју ће опозиција заступати на предстојећим изборима, са циљем да смени ову неспособну власт. Наравно, избора неће бити уколико они не буду фер и поштени.  

Сви ми који живимо у Нишу сведоци смо погубне политике СНС. Поклонили су аеродром држави. Ускоро почиње реконструкција Трга Краља Милана и беспотребна замена плоча на Тргу Краља Милана, уместо да је тај новац искоришћен за изградњу 3 нова вртића или 2 школе, јер за 7 година нису урадили ништа, ни један нови вртић, нити једну једину школу. 
Ћуте на појаву фашизма у нашем граду, а ћутање значи одобравање. Демократска странка је увек била против фашизма и оних који га подржавају. Фашизам никоме није донео добро, против њега су милиони људи устали, борили се и победили га. Тако ће и овога пута бити. Фашизму нема места у нашем граду. Ниш је увек био и биће слободарски и мирољубив град.  Зато позивам све грађане да нам се придруже и да заједно што пре променимо ову лошу и бахату власт” – изјавио је Миодраг Станковић председник ГрО ДС Ниш и један од лидера СЗС-Ниш. 

“У протеклих недељу дана, између две Слободне зоне, десило се неколико инцидената после којих можемо да кажемо да је наш град далеко од безбедног и слободног, а нисмо сигурни ни ко њиме управља. Питање безбедности се поново наметнуло.

Нишким кејом владају млади неонацисти. Могу вас избости насред улице ако им се не свиђа мајица коју носите, аутомобили се пале прилично редовно, још увек експлодирају касетне бомбе, а о безбедности грађана Ниша не воде рачуна они који су за то одговорни.

Они који су формално на власти, како изгледа, сваки минут на својим радним местима користе да исисају што више новца из градског буџета а нишке улице су сваким даном све опасније за живот. 

Покрет слободних грађана је организација која је отворена за све слободне људе и све је више Нишлија који нам се придружују у Слободној зони, месту где слободно, отворено и гласно можемо да кажемо оно што видимо својим очима” – рекао је Предраг Јововић, повереник ПСГ Ниш.

Коментара: 0


#   Ниш   ДС   аеродром   Горан Ћирић   Миодраг Станковић   касетне бомбе   Савез за Србију   Нишка зона слободе   Покрет слободних грађана ПСГ
@demokrate @Mikica_S @SavezZaSRB @pokretslobodnih @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима