Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Peta "Niška zona slobode"

rssBookmark and Share

Niš 30.06.2019. Južna Srbija Info

Predstavnici opozicionih stranaka koje su potpisale Sporazum sa narodom razgovarali su i ove subote sa građanima Niša. Održana je i tribina na kojoj su govorili narodni poslanici Demokratske stranke Goran Ćirić i Dejan Nikolić.

Peta "Niška zona slobode"

Tom prilikom izjave su dali Miodrag Stanković predsednik Gradskog odbora DS Niš i jedan od lidera Saveza za Srbiju-Niš i Predrag Jovović poverenik Pokreta slobodnih građana za grad Niš. 

Izjave prenosimo u celosti..

“Zahvaljujući Demokratskoj stranci, Savezu za Srbiju, kao I ostalim opozicionim organizacijama koje su potpisale Sporazuma sa narodom,  sloboda se preko slobodnih zona ponovo vraća i širi po celoj Srbiji, sve do narednih izbora kada ćemo svi zajedno oterati ovu vlast u političku istoriju. I Niš ima svoju slobodnu zonu i na tribini koju smo organizovali danas govorili su narodni poslanici Goran Ćirić i Dejan Nikolić, kao predstavnici Demokratske stranke  koja je Srbiji otvorila vrata Evropske unije, vrata ka evropskim vrednostima, poput vladavine prava, slobodnih medija, fer i poštenih izbora. Nažalost, poslednjih 7 godina mi se sve više udaljavamo i od EU i od evropskih vrednosti, dok se vlast samo deklarativno zalaže za ulazak u EU. 

Srbija je postala taoc jedne loše politike i samovolje jednog čoveka. To je ono što želimo da zaustavimo. Želimo da Narodnoj skupštini i Skupštini Grada Niša vratimo principe zakonitosti i demokratije. Uskoro ćemo početi sa organizovanjem “Otvorene Skupštine Grada Niša”, gde ćemo građanima Niša predstaviti našu politiku i ciljeve. To je ujedno i prilika da čujemo od građana koji su to najveći problemi i prioriteti u gradu. Sve ono što čujemo od građana, da je važno i prioritetno za grad biće deo politike koju će opozicija zastupati na predstojećim izborima, sa ciljem da smeni ovu nesposobnu vlast. Naravno, izbora neće biti ukoliko oni ne budu fer i pošteni.  

Svi mi koji živimo u Nišu svedoci smo pogubne politike SNS. Poklonili su aerodrom državi. Uskoro počinje rekonstrukcija Trga Kralja Milana i bespotrebna zamena ploča na Trgu Kralja Milana, umesto da je taj novac iskorišćen za izgradnju 3 nova vrtića ili 2 škole, jer za 7 godina nisu uradili ništa, ni jedan novi vrtić, niti jednu jedinu školu. 
Ćute na pojavu fašizma u našem gradu, a ćutanje znači odobravanje. Demokratska stranka je uvek bila protiv fašizma i onih koji ga podržavaju. Fašizam nikome nije doneo dobro, protiv njega su milioni ljudi ustali, borili se i pobedili ga. Tako će i ovoga puta biti. Fašizmu nema mesta u našem gradu. Niš je uvek bio i biće slobodarski i miroljubiv grad.  Zato pozivam sve građane da nam se pridruže i da zajedno što pre promenimo ovu lošu i bahatu vlast” – izjavio je Miodrag Stanković predsednik GrO DS Niš i jedan od lidera SZS-Niš. 

“U proteklih nedelju dana, između dve Slobodne zone, desilo se nekoliko incidenata posle kojih možemo da kažemo da je naš grad daleko od bezbednog i slobodnog, a nismo sigurni ni ko njime upravlja. Pitanje bezbednosti se ponovo nametnulo.

Niškim kejom vladaju mladi neonacisti. Mogu vas izbosti nasred ulice ako im se ne sviđa majica koju nosite, automobili se pale prilično redovno, još uvek eksplodiraju kasetne bombe, a o bezbednosti građana Niša ne vode računa oni koji su za to odgovorni.

Oni koji su formalno na vlasti, kako izgleda, svaki minut na svojim radnim mestima koriste da isisaju što više novca iz gradskog budžeta a niške ulice su svakim danom sve opasnije za život. 

Pokret slobodnih građana je organizacija koja je otvorena za sve slobodne ljude i sve je više Nišlija koji nam se pridružuju u Slobodnoj zoni, mestu gde slobodno, otvoreno i glasno možemo da kažemo ono što vidimo svojim očima” – rekao je Predrag Jovović, poverenik PSG Niš.


#   Niš   DS   aerodrom   Goran Ćirić   Miodrag Stanković   kasetne bombe   Savez za Srbiju   Niška zona slobode   Pokret slobodnih građana PSG
@demokrate @Mikica_S @SavezZaSRB @pokretslobodnih @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima