Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Savez sa Srbiju" u Nišu optužuje RTS za tendeciozno izveštavanje

rssBookmark and Share

Niš 21.03.2019. Južna Srbija Info

Savez za Srbiju u Nišu, održao je konferenciju za novinare, na kojoj su predsednik GrO DS-a Miodrag Stanković i član povereništva Narodne stranke Dragan Stojadinović govorili o proteklim događajima u zgradi RTS-a i o stanju u medijima.

"Savez sa Srbiju" u Nišu optužuje RTS za tendeciozno izveštavanje

Saopštenje sa izjavama, prenosimo u celosti..

Miodrag Stanković: 

“Drastičan primer (ne)funkcionisanja medija je dešavanje oko i u RTS-u od pre nekoliko dana. Jednu sliku je slao ministar a paralelno sa tim smo mogli da vidimo potpuno suprotnu sliku uživo. 

Tendecioznim, neobjektivnim informisanjem se šalje potpuno iskrivljena slika o događajima, o stvarnosti. Vratili smo se u period devedesetih godina. Kome verujete? Svojim očima ili televiziji?

Da ne zaboravimo da svaki građanin koji ima brojilo za struju mesečno izdvaja 2 evra za objektivno informisanje JAVNOG servisa. Ako u Srbiji ima 2,5 milona brojila, prostom računicom dolazimo do cifre od 5 MILIONA EVRA mesečno koju GRAĐANI SRBIJE IZDVAJAJU zarad RTS-a, odnosno 60 miliona evra godišnje. Da li je to mnogo za nacionalni javni servis? Verovatno da nije ali to je skoro godišnji  budžet grada Niša.

Informisanje na lokalu? Preslikana republička priča! Prenose se Skupštine gde smo jedva spasili da opstane prenos sednica ali se vlast onda dosetila da obesmisli rad Skupština. Kako? Besmislenim amandmanima u republičkoj Skupštini, tj. beskonačnim obraćanjima lokalnih čelnika, i to sve plaćaju građani!

Kada je u Nišu prikazano drugačije mišljenje? Šta je sa protestima? Da li je bilo duela ili razmena stavova vlasti i opozicije unazad nekoliko godina? U srbiji je Zlatno doba? Kome verovati? Televiziji ili novčaniku i frižideru? Da li je u Srbiji otvoreno 200 fabrika? Da, ali na televiziji. Da li će ih biti još 1.200? Da ali i to samo na televiziji! Postoji li zakon koji reguliše Javni servis, nacionalnu frekvenciju ... Da, postoji ali se nepoštuje!

Da li u Srbiji postoji pravosuđe? Da, ali nije nezavisno! Tako je i moguće da se deca, po hitnom postupku pošalju u zatvor za nekoliko sati a da se onda na „preporuku“ svemogućeg aboliraju odnosno puste iz zatvora. Kadija te tuži, Kadija ti sudi ali i oslobađa. 

Kako je moguće da se i nakon dve godine ne zna ko je rušio u Sava Mali? Za 45 minuta, koliko traje jedan školski čas se zna koja su to deca ušla u RTS, presuđuje im se i šalju se u zatvor! Gde je ta pravna država kada treba srušiti nelegalni objekat na Kopaoniku? Zaglavljena između ministrke Zorane, inspektora, asistencije policije, opštine i pogranične zone! A deca? Za 45 minuta u zatvor! Da, to je Srbija protiv koje se mi borimo! 

Borimo se protiv one lokalne samouprave koja otuđuje (poklanja) svoj aerodrom državi. A ko je i na koji način obezbedio novce za njegovu izgradnju? Građani Niša i to samodoprinosom.

A šta se dešava sa Kalemegdanom? Ma kakav Kalemegdan. Daj gondolu preko jarbola, naplati skuplje od Ajfelovog tornja a Kalemegdan će nakon rušenja biti lepši i stariji! E to neće moći. Narod se probudio, izašao na ulice i rekao „Dosta nam je“. 

Niška tvrđavo spavaš li mirno? A Nišlije? Ima li Pavla i njegovih drugara u Nišu?

Siguran sam da ih ima i zato pozivam sve ljude, ali pre svega mlade ljude, da u petak 22.03.2019.u 18h dođu na Trg Kralja Milana u Nišu da zajedno poručimo da nam je dosta jedne ovakve bahate i nesposobne vlasti. I da želimo Srbiju kao zemlju u kojoj može normalno da se živi, jer ovo danas nije normalno!”

Dragan Stojadinović: 

“Proteklih pet dana, mediji su ulazak opozicije na RTS nametnuli kao glavnu političku temu. Zapravo, ulazak opozicije na RTS je samo posledica izveštavanja RTS-a ali i drugih medija sa nacionalnom frekvencijom. Dugoročno medijsko ignorisanje velikog broja građana i njihovih političkih predstavnika, uvek dovodi do tenzija u društvu. Ulazak gradjana na RTS nije njihova bahatost nego kulminacija pomenutih tenzija. Savez za Srbiju insistira na tome da grad Niš dobije regionalni ili makar gradski javni servis. Sa druge strane, Srpska napredna stranka, novcem koji je dovoljan za finansiranje javnog servisa, kroz medijske projekte, finansira privatne televizije koje promovišu naprednjačku politiku. Najbolji primer medijske blokade je činjenica da za godinu i po dana postojanja u Nišu, Narodna stranka nikada nije gostovala na nekoj od niških televizija. Srpska napredna stranka je podelila Srbiju na dva dela. Na one koji ispred televizora gledaju promociju Aleksandra Vučića i one koji na trgovima protestuju protiv njega. Savez za Srbiju poziva Srpsku naprednu stranku da otvori medije i time smanji tenzije i podele u društvu.”

Komentara: 0


#   Niš   DS   aerodrom   Miodrag Stanković   Trg kralja Milana   Javni servis   Dragan Stojadinović   Narodna stranka   Savez za Srbiju
@demokrate @Mikica_S @StrankaNarodna @SavezZaSRB @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima