Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СНС – Раднички Пирот, саопштење на саопштење

rssBookmark and Share

Пирот 31.08.2015. Пиротске вести

Сваке године скоро половина буџета општине Пирот намењеног за спорт одлази у ФК Раднички, а половина за све остале спортове и клубове.
Иако би било логично да толики уложени новац произведе и адекватне резултате, тога у пракси годинама уназад нема.

СНС – Раднички Пирот, саопштење на саопштење

Нема ни уложеног новца, нема ни резултата, и што је још трагичније, нема ни одговорности, пише у саопштењу СНС-а.

У реаговању ФК Раднички наводи се да су тврдње пиротског Повереништва СНС неистините и додају да није било помоћи локалне самоуправе спортски клубови и спорт у Пироту не би ни постојао а хиљаде деце уместо да се бави спортом, било би препуштено улици.

Како стоји у саопштењу СНС-а,  досадашње деценијско искуство, од како локална самоуправа управља и финансира клуб из буџета Општине говори да се то ради неефикасно.

1. Од новца пореских обвезника, издваја се око 22.000.000 динара за ФК Раднички, која се троше у функцији напретка клуба.
2. Локална самоуправа поставља своје неспособне и нестручне људе у управи клуба, али високо квалификоване за остваривање личних интереса.
3. Доводе се разни тренери и играчи сумњивог квалитета који су понекад више плаћени него у клубовима вишег ранга, а пиротски тренери са лиценцама углавном раде са млађим категоријама и то „на црно“.
4. Омладинска школа фудбала је неорганизована са све мање полазника и средства која се добијају од општине не улажу се у развој омладинске школе већ на довођење играча са стране за фамозни „први тим“, а деца у исто време немају ни минимум пристојних услова за рад.
5. Из године у годину обећава се пласман у виши ранг такмичења који се не дешава, а неуспех се правда на различите начине.

Наравно, за новац који је потрошен нико не одговара. И ове сезоне се наставило истим путем. ФК Раднички је у претходном колу изгубио од дебитанта у лиги а у недељу је једва извукао бод у Пироту против једне просечне екипе. Агонија се наставља а наставља се и одсуство. Када одговорни и поштени људи преузму власт у Пироту знаће се за сваки динар пореских обвезника у шта је уложен, зашто је уложен и који је резултат тог улагања. Неће бити могуће половину буџета за спорт дати једном клубу који не остварује напредак, а да за то нико не буде позван на одговорност, наводи се у саопштењу СНС-а.
 

Фудбалски клуб Раднички је медијима послао одговор на издато саопштење:

Нажалост, морамо да константујемо да саопштење повереништва Српске напредне странке чине потпуно нетачне информације и паушалне процене злонамерних појединаца, са јединим циљем да се преко Радничког оствари глас више на предстојећим изборима, што овај клуб у својој седамдесетогодишњој традицији не памти да је ико покушао.

Морамо да подсетимо јавност да су у Управи Радничког до само пре три месеца били истакнути чланови те исте странке која данас пише оваква саопштења, и која себи даје за право да као политичка странка коментарише резултате, фудбалске стручњаке и играче.

Да није помоћи локалне самоуправе спортски клубови и спорт у Пироту не би постојао, и хиљаде деце у насем граду би била препуштена улици.

Надамо се да имате паметнија посла од писања саопштења, и зато се трудите и помозите свим спортским клубовима, помозите Пироту да напредује, кад већ нисте до сада!

ФК Раднички Пирот


#   Пирот   СНС   буџет   фудбал   Раднички ФК Пирот   финансије   локална самоуправа   школа фудбала   спортски клубови
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима