Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SNS – Radnički Pirot, saopštenje na saopštenje

rssBookmark and Share

Pirot 31.08.2015. Pirotske vesti

Svake godine skoro polovina budžeta opštine Pirot namenjenog za sport odlazi u FK Radnički, a polovina za sve ostale sportove i klubove.
Iako bi bilo logično da toliki uloženi novac proizvede i adekvatne rezultate, toga u praksi godinama unazad nema.

SNS – Radnički Pirot, saopštenje na saopštenje

Nema ni uloženog novca, nema ni rezultata, i što je još tragičnije, nema ni odgovornosti, piše u saopštenju SNS-a.

U reagovanju FK Radnički navodi se da su tvrdnje pirotskog Povereništva SNS neistinite i dodaju da nije bilo pomoći lokalne samouprave sportski klubovi i sport u Pirotu ne bi ni postojao a hiljade dece umesto da se bavi sportom, bilo bi prepušteno ulici.

Kako stoji u saopštenju SNS-a,  dosadašnje decenijsko iskustvo, od kako lokalna samouprava upravlja i finansira klub iz budžeta Opštine govori da se to radi neefikasno.

1. Od novca poreskih obveznika, izdvaja se oko 22.000.000 dinara za FK Radnički, koja se troše u funkciji napretka kluba.
2. Lokalna samouprava postavlja svoje nesposobne i nestručne ljude u upravi kluba, ali visoko kvalifikovane za ostvarivanje ličnih interesa.
3. Dovode se razni treneri i igrači sumnjivog kvaliteta koji su ponekad više plaćeni nego u klubovima višeg ranga, a pirotski treneri sa licencama uglavnom rade sa mlađim kategorijama i to „na crno“.
4. Omladinska škola fudbala je neorganizovana sa sve manje polaznika i sredstva koja se dobijaju od opštine ne ulažu se u razvoj omladinske škole već na dovođenje igrača sa strane za famozni „prvi tim“, a deca u isto vreme nemaju ni minimum pristojnih uslova za rad.
5. Iz godine u godinu obećava se plasman u viši rang takmičenja koji se ne dešava, a neuspeh se pravda na različite načine.

Naravno, za novac koji je potrošen niko ne odgovara. I ove sezone se nastavilo istim putem. FK Radnički je u prethodnom kolu izgubio od debitanta u ligi a u nedelju je jedva izvukao bod u Pirotu protiv jedne prosečne ekipe. Agonija se nastavlja a nastavlja se i odsustvo. Kada odgovorni i pošteni ljudi preuzmu vlast u Pirotu znaće se za svaki dinar poreskih obveznika u šta je uložen, zašto je uložen i koji je rezultat tog ulaganja. Neće biti moguće polovinu budžeta za sport dati jednom klubu koji ne ostvaruje napredak, a da za to niko ne bude pozvan na odgovornost, navodi se u saopštenju SNS-a.
 

Fudbalski klub Radnički je medijima poslao odgovor na izdato saopštenje:

Nažalost, moramo da konstantujemo da saopštenje povereništva Srpske napredne stranke čine potpuno netačne informacije i paušalne procene zlonamernih pojedinaca, sa jedinim ciljem da se preko Radničkog ostvari glas više na predstojećim izborima, što ovaj klub u svojoj sedamdesetogodišnjoj tradiciji ne pamti da je iko pokušao.

Moramo da podsetimo javnost da su u Upravi Radničkog do samo pre tri meseca bili istaknuti članovi te iste stranke koja danas piše ovakva saopštenja, i koja sebi daje za pravo da kao politička stranka komentariše rezultate, fudbalske stručnjake i igrače.

Da nije pomoći lokalne samouprave sportski klubovi i sport u Pirotu ne bi postojao, i hiljade dece u nasem gradu bi bila prepuštena ulici.

Nadamo se da imate pametnija posla od pisanja saopštenja, i zato se trudite i pomozite svim sportskim klubovima, pomozite Pirotu da napreduje, kad već niste do sada!

FK Radnički Pirot


#   Pirot   SNS   budžet   fudbal   Radnički FK Pirot   finansije   lokalna samouprava   škola fudbala   sportski klubovi
@sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima