Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kineski igrači fudbal uče u pirotskom Radničkom

rssBookmark and Share

Pirot 08.10.2017. RTS, Južna Srbija Info

Šestorica fudbalera iz jednog od najvećih kineskih klubova već tri nedelje borave na pripremama u Pirotu, prenosi RTS.

RTS: screeneshot
RTS: screeneshot

Malo na engleskom, više rukama i nogama, ali je najbitnije da svi govore univerzalnim fudbalskim jezikom. Šestorica mladih fudbalera iz Kine, kažu da su u Srbiji lepo prihvaćeni i da su dosta toga naučili.

"Ljudi u Srbiji su veoma ljubazni i osećam se kao kod kuće. Što se fudbala tiče, ovde je fizički kontakt mnogo jači nego u Kini i ovo će mi pomoći da naučim da budem bolji fudbaler", kaže Pen Jang, fudbalski klub Hebei.

"Sviđa mi se u Pirotu. Već sam upoznao nekoliko vaših fudbalerai dobro se družimo. Ovde se trudim da naučim evropski fudbal, koji po mom mišljenju ima više fizičkih nego taktičkih elemenata", kaže Stiven Jang, fudbalski klub Hebei.

U pirotskom Radničkom, klubu sa dugom tradicijom, trude se da budu dobri domaćini i da prenesu znanje kineskim fudbalerima.

"Ovo su najbolji mladi kineski fudbaleri. U svojim kategorijama su reprezentativci. Veoma dobro rade, prilagodili su se našim treninzima i nemaju nikakve zamerke na ovo što mi radimo", kaže Ivan Džunić, trener FK Radnički.

"Za sada su fenomenalni fudbaleri, a videćemo na dalje kad krenu utakmice. Nisu mi puno golova dali. Ne dam se", kaže Nikola Stanimirović, FK Radnički.

Kineski fudbaleri dolaze iz jednog od najvećih fudbalskih klubova u toj zemlji. Srbiju i Pirot izabrali su za pripreme i pored ponude iz nekoliko zemalja Evrope. Bezvizni režim i direktni let i Pekinga velika su prednost.

"Ovde smo dobrodošli, a Kina i Srbija imaju odlične odnose. To je važno, jer se igrači osećaju kao kod kuće. Nadam se da je ovo samo početak jedne uspešne saradnje i da će ubuduće mnogo više igrača doći u Pirot i Srbiju", kaže Viliam Li, tim menadžer.

U gradskoj upravi kažu da se saradnja sa kineskim klubovima uklapa u plan da Pirot postane sportski i rekreativno turistički centar ovog dela Srbije.


#   Pirot   fudbal   kinezi   Radnički FK Pirot
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima