Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СНС у Нишу обележила Међународни дан превенције насиља над децом

rssBookmark and Share

Ниш 20.11.2016.

ГрО СНС Ниш на иницијативу Уније младих ГрО СНС Ниш организовао је акцију поводом Међународног дана превенције насиља над децом, како би се скренула пажња на проблем који је болна тачка овог друштва. У Србији велики број деце трпи неки облик насиља.

СНС у Нишу обележила Међународни дан превенције насиља над децом

Да ли је то психичко, физичко, сексуално, вршњачко насиље или економска експлоатација деце, чињеница је да се дешава свуда око нас готово свакодневно.

Број пријављених случаја насиља над децом је само врх леденог брега у односу на реални број злостављане деце. Морамо имати у виду да дете које живи окружено љубављу учи да воли, док дете које живи окружено насиљем учи насиље.

Свако злостављано дете је ожиљак на лицу друштва у коме је доживело било који вид злостављања. У каквом ће друштву деца одрастати зависи од тога какво ћемо друштво ми старији створити. Појединачно не можемо много, али заједно можемо све.

Повереник ГрО СНС Ниш Звездан Миловановић закључио је да већег зла од насиља над децом у било ком виду и облику нема и да је одговорност за спречавање истог лежи, не само на институцијама које се тиме баве, већ одговорност лежи на сваком појединцу.

О важности препознавања и пријављивања насиља са Нишлијама су разговарали одборници СГ Ниша, а отмладинци су најмлађима делили балоне и играчке.


#   Ниш   вршњачко насиље   Звездан Миловановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима