Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SNS u Nišu obeležila Međunarodni dan prevencije nasilja nad decom

rssBookmark and Share

Niš 20.11.2016.

GrO SNS Niš na inicijativu Unije mladih GrO SNS Niš organizovao je akciju povodom Međunarodnog dana prevencije nasilja nad decom, kako bi se skrenula pažnja na problem koji je bolna tačka ovog društva. U Srbiji veliki broj dece trpi neki oblik nasilja.

SNS u Nišu obeležila Međunarodni dan prevencije nasilja nad decom

Da li je to psihičko, fizičko, seksualno, vršnjačko nasilje ili ekonomska eksploatacija dece, činjenica je da se dešava svuda oko nas gotovo svakodnevno.

Broj prijavljenih slučaja nasilja nad decom je samo vrh ledenog brega u odnosu na realni broj zlostavljane dece. Moramo imati u vidu da dete koje živi okruženo ljubavlju uči da voli, dok dete koje živi okruženo nasiljem uči nasilje.

Svako zlostavljano dete je ožiljak na licu društva u kome je doživelo bilo koji vid zlostavljanja. U kakvom će društvu deca odrastati zavisi od toga kakvo ćemo društvo mi stariji stvoriti. Pojedinačno ne možemo mnogo, ali zajedno možemo sve.

Poverenik GrO SNS Niš Zvezdan Milovanović zaključio je da većeg zla od nasilja nad decom u bilo kom vidu i obliku nema i da je odgovornost za sprečavanje istog leži, ne samo na institucijama koje se time bave, već odgovornost leži na svakom pojedincu.

O važnosti prepoznavanja i prijavljivanja nasilja sa Nišlijama su razgovarali odbornici SG Niša, a otmladinci su najmlađima delili balone i igračke.


#   Niš   vršnjačko nasilje   Zvezdan Milovanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima