Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СПО Ниш: Да ли руска странка заступа марксистичку идеју захтевом за промену назива улице Драгише Цветковића?

rssBookmark and Share

Ниш 15.08.2018. Јужна Србија Инфо

Након иницијативе "Руске странке" у Нишу за промену назива улице Драгише Цветковића, огласио се ГрО Српског покрета обнове својим саопштењем.

СПО Ниш: Да ли руска странка заступа марксистичку идеју захтевом за промену назива улице Драгише Цветковића?

Саопштење...

У тренутку када председник Вучић води најснажнију дипломатску офанзиву у циљу коначног решавања косовског питања, поједине странке у Нишу одлучиле су се да отпочну борбу против знамените личности какав је био Драгиша Цветковић. На овај начин скреће се пажња са реалних проблема и, по ко зна који пут, грађани се деле по непостојећој идеолошкој и историјској основи. Ово не треба да чуди с обзиром на снажан корпус организација које опструирају мировни процес, зато што свој опстанак виде једино у наставку агоније нерешеног конфликта.

Поставља се питање чију политику заступа Руска странка у Нишу, грађана Ниша или марксистичке идеологије која се одавно налази на сметлишту историје. Подсећамо оне који желе да уклоне нашег Драгишу Цветковића да ни претња руских топова 1878. године није Нишлије истерале из њиховог града, па неће ни минорне странке и личности. 

Овим поводом покрећемо иницијативу да се из нашег града истерају сви они који су чинили недела, на челу са осведоченим непријатељем српског народа Јосипом Брозом. Тим поводом грађанима представљамо документ из Архива Србије којим „маршал Југославије“ Тито наређује, између осталог, да се у Србији пострељају „сви домаћини, а нарочито индустријалци“, пише у саопштењу нишког одбора СПШ-а.

 


#   Ниш   СПО     Драгиша Цветковић   Знамените личности     Руска странка
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима