Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СПО Ниш: Да сва процедура око нишког аеродрома буде транспарентна

rssBookmark and Share

Ниш 04.04.2018. Јужна Србија Инфо

Као прва странка која се, још пре 28 година, заузела за суштинску децентрализацију земље, која би значила гашење недодирљивих београдских центара моћи и спуштање свих значајних надлежности на локалне самоуправе по европском моделу, овим путем обавештавамо јавност да остајемо привржени наведеним принципима и пре свега, добробити грађана Ниша.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Сматрамо да је у овом тренутку, када се страсти у вези са аеродромом Константин Велики налазе на врхунцу, потребно проблему приступити на превасходно стручан и аналитичан начин, без уплитања дневнополитичких размирица.

То значи да сви функционери који учествују у процесу одлучивања о једном од покретача нишке привреде, какав је аеродром, треба да као примарни задатак имају далекосежне последице које ће њихове одлуке имати по грађане у будућности. 

Овим путем наглашавамо огроман значај аеродрома на развитак нашег града у сваком смислу, а пре свега на његово позиционирање на европској мапи метропола.

 - Тим поводом захтевамо да читава процедура буде изведена потпуно транспарентно уз пружање чврстих гаранција Нишу, да ће аеродром наставити да функционише и да се развија, зато што су претходне године показале само део његовог потенцијала, који тек треба да дође до пуног изражаја у наредном периоду, пише у саопштењу ГрО СПО у Нишу.

 


#   Ниш   Влада Републике Србије   СПО   аеродром
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима