Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СПС се придружио СНС-у у Лесковцу

rssBookmark and Share

31.10.2012. Izvor: Rts

Спасовданској коалицији у Лесковцу, коју предводи СНС, придружили се одборници СПС-а и СДПС-а. Седница скупштине града на којој ће бити изабрано ново градско руководство одржаће се у уторак 6. новембра.

СПС се придружио СНС-у у Лесковцу

Нова одборничка већина у Лесковцу имаће 48 одборника. Данас су се Спасовданској коалцији, коју предводе напредњаци придужили Социјалистичка партија Србије и СДПС тако да ће једина опозициона странка у градском парламенту бити демократска.

Коалицији пет странка коју предводи Српска напредна странка и која ће 6. новембра преузети власт у Лесковцу, придружиле су се и Социјалистичка партија Србије (СПС) и Социјалдемократска странка Србије (СДПС).

Споразум са лидером СНС-а Гораном Цветановићем, који је заступао новоформирану већину у лесковачкој скупштини, потписали су председник Окружног одбора СПС-а Александар Ђуровић и председница Градског одбора СДПС Гордана Савић.

Нова коалиција, која ће преузети власт 6. новембра на седници Скупштине града, имаће 48 од укупно 75 одборника.

Ван коалиције остали су одборници Демократске странке и одборници који су после мајских избора напустили Уједињене регионе Србије и Демократску странку Србије.

Горан Цветановић је нагласио да ће он бити кандидат за градоначелника, а да ће кандидат за његовог заменика бити Драган Јовановић из Јединствене Србије.

"За сада је сигурно да ћу ја бити нови градоначелник Лесковца и да ће мој заменик бити доктор Драга Јовановић из Јединствене Србије, а за место председника скупштине предвиђен је члан СПС", каже Цветановић.

Досадашњи председник локалне скупштине и лидер лесковачких социјалиста Живојин Стефановић ће задржати функцију.

СПС није желела да напусти коалицију са ДС-ом па је лесковачком одбору, како су писали медији, у једном тренутку из београдске централе запрећено и распуштањем.

Како је истакнуто на данашњој конференцији за новинаре у најскорије време биће промењени и директори јавних и јавно-комуналних предузећа, а биће проверени сви уговори о финансирају пројеката, попут бушотине за геотермалне воде, јер постоји основана сумња да није све рађено по закону.


#   СПС   Горан Цветановић   Живојин Стефановић   Драган Јовановић   Александар Ђуровић   Социјалдемократска странка   Гордана Савић
@socijalisti @CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима