Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SPS se pridružio SNS-u u Leskovcu

rssBookmark and Share

31.10.2012. Izvor: Rts

Spasovdanskoj koaliciji u Leskovcu, koju predvodi SNS, pridružili se odbornici SPS-a i SDPS-a. Sednica skupštine grada na kojoj će biti izabrano novo gradsko rukovodstvo održaće se u utorak 6. novembra.

SPS se pridružio SNS-u u Leskovcu

Nova odbornička većina u Leskovcu imaće 48 odbornika. Danas su se Spasovdanskoj koalciji, koju predvode naprednjaci pridužili Socijalistička partija Srbije i SDPS tako da će jedina opoziciona stranka u gradskom parlamentu biti demokratska.

Koaliciji pet stranka koju predvodi Srpska napredna stranka i koja će 6. novembra preuzeti vlast u Leskovcu, pridružile su se i Socijalistička partija Srbije (SPS) i Socijaldemokratska stranka Srbije (SDPS).

Sporazum sa liderom SNS-a Goranom Cvetanovićem, koji je zastupao novoformiranu većinu u leskovačkoj skupštini, potpisali su predsednik Okružnog odbora SPS-a Aleksandar Đurović i predsednica Gradskog odbora SDPS Gordana Savić.

Nova koalicija, koja će preuzeti vlast 6. novembra na sednici Skupštine grada, imaće 48 od ukupno 75 odbornika.

Van koalicije ostali su odbornici Demokratske stranke i odbornici koji su posle majskih izbora napustili Ujedinjene regione Srbije i Demokratsku stranku Srbije.

Goran Cvetanović je naglasio da će on biti kandidat za gradonačelnika, a da će kandidat za njegovog zamenika biti Dragan Jovanović iz Jedinstvene Srbije.

"Za sada je sigurno da ću ja biti novi gradonačelnik Leskovca i da će moj zamenik biti doktor Draga Jovanović iz Jedinstvene Srbije, a za mesto predsednika skupštine predviđen je član SPS", kaže Cvetanović.

Dosadašnji predsednik lokalne skupštine i lider leskovačkih socijalista Živojin Stefanović će zadržati funkciju.

SPS nije želela da napusti koaliciju sa DS-om pa je leskovačkom odboru, kako su pisali mediji, u jednom trenutku iz beogradske centrale zaprećeno i raspuštanjem.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare u najskorije vreme biće promenjeni i direktori javnih i javno-komunalnih preduzeća, a biće provereni svi ugovori o finansiraju projekata, poput bušotine za geotermalne vode, jer postoji osnovana sumnja da nije sve rađeno po zakonu.


#   SPS   Goran Cvetanović   Živojin Stefanović   Dragan Jovanović   Aleksandar Đurović   Socijaldemokratska stranka   Gordana Savić
@socijalisti @CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima