Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Срби уклоните барикаде

rssBookmark and Share

16.10.2011. Аutor : S.Radović |

Све политичке институције у Србији би требало да позову Србе са севера Косова да се повуку са барикада како би се избегла интервенција Кфора, сматра лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Срби уклоните барикаде

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић позвао је политичке и друге институције у Србији да без одлагања поруче Србима на северу Косова да се повуку са барикада, како би била избегнута интервенција Кфора и страдање људи.

LDP.jpg

-Ти људи су годинама, а најбруталније у последњих месец дана, таоци лицемерне политике и злоупотреба, каже Јовановић.

Према његовим речима, "ако одмах не победи рационалност, косовски Срби ће бити последње жртве те политике, као што су, заборављени и отписани, због националне политике вођене деведесетих, у збегу, колективним центрима и на тракторским приколицама завршавали Срби из Хрватске и Босне".

Главна команда Кфора у Приштини саопштила је јуче да ће мирним путем у понедељак уклонити барикаде на северу Косова, ако то до тада не уради локално становништво.

Јовановић је у писаној изјави оценио да је данас дан одлуке о животима Срба на Косову, али и о томе да ли ће Србија изабрати разуман пут решавања проблема или ће због, како је навео, "бесмисленог ината", изгубити последњу прилику да постане европска, мирна и уређена земља.

-Српска политика и институције коначно морају да почну да брину о људима, и у Србији и на северу Косова, и престану да беже од одговорности коју имају, навео је Јовановић.

Лидер ЛДП-а се заузео и за прихватање решења из Ахтисаријевог плана.


#   Чедомир Јовановић   Срби
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима