Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Srbi uklonite barikade

rssBookmark and Share

16.10.2011. Autor : S.Radović |

Sve političke institucije u Srbiji bi trebalo da pozovu Srbe sa severa Kosova da se povuku sa barikada kako bi se izbegla intervencija Kfora, smatra lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Srbi uklonite barikade

Lider LDP-a Čedomir Jovanović pozvao je političke i druge institucije u Srbiji da bez odlaganja poruče Srbima na severu Kosova da se povuku sa barikada, kako bi bila izbegnuta intervencija Kfora i stradanje ljudi.

LDP.jpg

-Ti ljudi su godinama, a najbrutalnije u poslednjih mesec dana, taoci licemerne politike i zloupotreba, kaže Jovanović.

Prema njegovim rečima, "ako odmah ne pobedi racionalnost, kosovski Srbi će biti poslednje žrtve te politike, kao što su, zaboravljeni i otpisani, zbog nacionalne politike vođene devedesetih, u zbegu, kolektivnim centrima i na traktorskim prikolicama završavali Srbi iz Hrvatske i Bosne".

Glavna komanda Kfora u Prištini saopštila je juče da će mirnim putem u ponedeljak ukloniti barikade na severu Kosova, ako to do tada ne uradi lokalno stanovništvo.

Jovanović je u pisanoj izjavi ocenio da je danas dan odluke o životima Srba na Kosovu, ali i o tome da li će Srbija izabrati razuman put rešavanja problema ili će zbog, kako je naveo, "besmislenog inata", izgubiti poslednju priliku da postane evropska, mirna i uređena zemlja.

-Srpska politika i institucije konačno moraju da počnu da brinu o ljudima, i u Srbiji i na severu Kosova, i prestanu da beže od odgovornosti koju imaju, naveo je Jovanović.

Lider LDP-a se zauzeo i za prihvatanje rešenja iz Ahtisarijevog plana.


#   Čedomir Jovanović   Srbi
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima