Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шта ће аутомобил нишког „Водовода“ испред Скупштине Србије

rssBookmark and Share

Београд 11.07.2014.

Аутомобил „ситроен Ц5“ Јавно-комуналног предузећа „Наисус“ из Ниша снимљен је на паркингу испред Народне скупштине у Београду.

„Ситроен“ усликан на паркингу Скупштине Србије
„Ситроен“ усликан на паркингу Скупштине Србије

Радници отворено сумњају да је директор Дејан Андрејевић (СНС), који је и народни посланик, користио службени аутомобил за одласке на седнице парламента. 

Према званичним подацима Народне скупштине, Андрејевић је од почетка мандата до 26. јуна, отприлике за два месеца, наплатио 242.594 динара за доласке на седнице Скупштине и њених одбора, али у овом тренутку није могуће проверити да ли је и колико пута наплатиотрошкове за доласке службеним колима:

Андрејевић обавља истовремено седам функција, а поред тога је у Народној скупштини члан чак 25 група за пријатељства са другим државама и три одбора! Како је “Блиц” већ писао, он је директор ЈКП „Наисус“ и народни посланик, члан Савета филијале Републичкогфонда здравственог осигурања, члан УО Ватерполо клуба Наис, члан УО Фудбалског клуба Раднички, члан УО Регионалне привредне коморе и, поврх свега, секретар Градског одбора СНС. Занимљиво је да је члан три скупштинска одбора.

Народна скупштина крије податке о марки и регистрацији аутомобила јер би објављивање тих података, по њима, представљало „повреду приватности“!

Сумње да ту нису чиста посла појачава и то што је Андрејевић баш у дане заседања Скупштине, по речима радника, виђан како излази из предузећа службеним колима заједно са још двоје народних посланика из ове странке, Адрианом Анастасов и Братимиром Васиљевићем. 

- Пре више од месец дана, када је парламент заседао, видео сам како су Анастасова и Васиљевић дошли у Управну зграду „Наисуса“, сели у „ситроен“, сачекали директора Андрејевића и онда се упутили, претпостављам, ка Београду. Није то први пут, виђени су овде још који пут - каже радник „Наисуса“ који је замолио да остане анониман.

Андрејевић пак све демантује и тврди да на седнице Скупштине долази искључиво приватним аутомобилом марке „пасат“, произведеним 2002. године. Он наводи да је могуће да је неко из Водовода долазио до Скупштине у Београд „да донесе нека документа“, па је тада аутомобил и усликан пред парламентом.

- Увек долазим приватним аутомобилом. Некад са неким колегом, некада они са мном. Увек приватним возилом и увек у групи - тврди Андрејевић. 

Опомена
Тек након што је опоменут из врха СНС, на седнице у Београд путује приватним аутомобилом

Међутим, када смо после неколико дана покушали да од њега добијемо подробнији одговор на питања: да ли је у мају и јуну неко из Водовода долазио у Народну скупштину, ако јесте, ко, када и којим поводом, те како је могуће да се службени аутомобил директора створио на делу паркинга коме приступ имају искључиво посланици, Андрејевић није одговорио. Упркос позивима и СМС-овима, одговор на ова питања нисмо добили.

Како „Блиц“ сазнаје из извора блиског владајућој странци, о случају Андрејевића обавештен је и врх СНС.

- Обавестили смо странку да директор иде службеним колима на седнице парламента и да је такво понашање недопустиво. Према мојим информацијама, он је опоменут због тога, па сада користи свој приватни аутомобил - каже извор „Блица“.

Остали посланици из Ниша, којих има укупно 11, на заседање парламента одлазе искључиво приватним аутомобилом. Барем тако тврде, а још их нико није снимио у спорној ситуацији.

 


#   Београд   СНС   скупштина   посланик   водовод   Дејан Андрејевић   Народна скупштина
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима