Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шта крије и зашто, нишка власт од народа?!

rssBookmark and Share

Ниш 27.02.2016.

„Народни покрет Србије и странка Заједно за Србију очекивали су да на седници Скупштине Града Ниша, која је заказана за четвртак, на дневном реду буде и извештај о раду ове локалне власти, како годишњи тако и четворогодишњи, речено је између осталог...

Градска кућа у Нишу
Градска кућа у Нишу

Међутим, те тачке нема као што нема ни извештаја о раду Државне ревизорске институције о начину трошења буџетских средстава у 2014. години", рекао је Бранислав Јовановић председник нишког одбора Народног покрета Србије на заједничкој конференцији за новинаре са странком Заједно за Србију. 

Он каже да  је сакупљено двадесет потписа, а недостаје још један како би се та тачка уврстила у дневни ред. Јовановић истиче да потписа нема од оних који су преко друштвених мрежа и преко нишких медија апеловали да истина изађе на површину мислећи притом и на одборнике, не само опозиције, него и владајуће већине.

Јовановић и Савић

„За нас је охрабрујућа чињеница то што је једна млада одборница СНС-а која тренутно живи на Малти, а коју је иначе безнађе отерало из земље, дала подршку овој иницијативи. Она је дала свој потпис чак са Малте, док ови, како да кажем, стручњаци и интелектуалци до овог тренутка нису потписали иако им је то понуђено",објашњава први човек нишког НПС-а.

Он се осврнуо и на Извештај Управне инспекције везан за 19 нишких функционера који су добили 15 000 000 динара више средстава на име зарада него што им припада по закону.

"Нема ни тог извештаја, а нема ни извештаја о лоше извршеном ремонту котлова у топлани "Југ", а то је највећа инвестиција прошле године од чак 3 000 000 евра. Град ће сигурно претрпети велику штету и нема одговорности надзорног органа за лоше извршене радове", закључује Јовановић.

Милош Савић, председник извршног одбора ЗЗС Ниш каже да ће се странка Заједно за Србију залагати преко својих представника у Парламенту, односно да ће поднети иницијативу за законско регулисање и увођење жаштићених рачуна, на којима ће банка након пристизања уплате пренети минимум трећину средстава сваког месеца и на тај начин заштити грађане од приватних извршитеља и омогућити им да имају основна средстава за живот у току месеца.
„Једноставно, не може се људима узети све што приходују у току месеца и сав новац упутити у јавна предузећа која праве највеће пословне губитке у нашем граду и држави“, каже Савић.

Он је на крају додао да користи прилику да осуди понашање и обраћање заменика градоначелника, Љубивоја Славковића, преко друштвених мрежа које је, како наглашава, просто и вулгарно.

„Ако заменик градоначелника већ не жели да поднесе оставку на јавну функцију коју обавља, због оваквог свог обраћања, бар би требао да престане да користи друштвене мреже и да даје лош пример младима који су највећи корисници тих истих друштвених мрежа“, закључује председник ИО ЗЗС Ниш. 

 


#   Ниш   јавна предузећа   друштвене мреже   Бранислав Јовановић   Милош Савић   НПС Народни покрет Србије   Заједно за Србију   дневни ред
@ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима