Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Покрити нишку Летњу позорницу

rssBookmark and Share

Ниш 24.08.2022. Јужна Србија Инфо

Поједини глумци, актери и гости Фимских сусрета, упутили су конструктивне критике ораганизацији Филмских сусрета, које се односе на временске услове и отежано одржвање филмских пројекција због кише и адекватне алтернативе Летњој позорници, односно неком затвореном простору.

Фото: Јужна Србија архива
Фото: Јужна Србија архива

Део опозиције је реаговао и проследио саопштење медијим..

Миодраг Станковић, одборник у Скупштини Града Ниша поднео је одборничку иницијативу којом тражи да се нишка Летња позорница покрије, као и да се под хитно изврши поправка и пусти у рад фонтана на Тргу Краља Милана. 

„Захтевам да се нишка Летња позорница покрије и да се следећа година у време одржавања филмских сусрета дочека спремно, без страха од падавина и отказивања пројекција. 

Такође, захтевам да се под хитно изврши поправка и пусти у рад фонтана на Тргу Краља Милана“ – изјавио је Миодраг Станковић, одборник у Скупштини Града Ниша. 

 „Сваке године се филмски сусрети дочекују са страхом од падавина. Због тога је неопходно покрити позорницу како би људи уколико дође до падавина могли несметано да прате програм фестивала. 

Критиковали смо партерно уређење Трга Краља Милана које је коштало Град преко 500 милиона динара, а сада фонтана на том истом реконструисаном Тргу, за коју је дат толики новац, не ради. Недопустиво је да у време одржавања филмских сусрета нова фонтана не ради. Идеја о постављању фонтане поред саме реке није ни била добра, јер се могло претпоставити да ће често бити проблема због јаког ветра и реке која је јако близу“ – додао је Станковић. 

„Однос организатора према глумцима и публици која са кишобранима прати филмске сусрете или бежи од кише је крајње поражавајући. Због глумаца и публике фестивал опстаје, и зато организатори морају поставити фестивал на виши ниво. Организатори би требало да се угледају на друге престижне глумачке фестивале у региону. 

Град Ниш из године у годину издваја све мање пара за културу. За културу односно културне манифестације које се финансирају око 90% из буџета града средства су све мања. 

Култура у Нишу опстаје захваљујући инерцији, ентузијазму појединаца и давно успостављеним градским манифестацијама“ – закључио је Станковић. 


#   Ниш   глумци   Миодраг Станковић   Филмски сусрети   Нишки културни центар   Слобода Мићаловић   Ниш мој град   Коалиција Ниш мој град
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима